Ewa Farna v slzách. Dojímá ji solidarita lidí, kteří přispěli rodině zesnulého Stypky

Farna v slzách. Dojímá ji solidarita lidí, kteří přispěli rodině zesnulého Stypky.

Farna v slzách. Dojímá ji solidarita lidí, kteří přispěli rodině zesnulého Stypky

Ewa Farna, kolegyně a kamarádka v neděli 10. ledna zesnulého zpěváka a textaře Davida Stypky, nahrála na Instagram dojemné poděkování. Solidarita lidí a snaha pomoci manželce a třem dětem jednačtyřicetiletého Stypky, který zemřel na rakovinu zkomplikovanou nemocí COVID-19, Farnou ve videu rozbrečela. Hudební svět truchlí.

„Chci vám ze srdce poděkovat, že i v tak nelehkých časech myslíte na jiné, na opuštěnou rodinu a na tři děti,“ řekla dojatá Farna.

„Tátu jim nikdo nevrátí, ale i ta materiální pomoc je potřebná a bude se hodit,“ pokračovala zdrcená zpěvačka, která zatím ztrátu blízkého přítele nedokáže přijmout. Zároveň pomohla poradit fanouškům a dalším dobrým duším, kteří by chtěli přispět a ještě to neudělali, jak se mohou do sbírky zapojit.

V úterý, kdy Farna příspěvek nahrávala, lidé poslali přes 1,8 milionu korun a taková vlna solidarity Ewu rozbrečela. Ve středu večer se částka na crowdfundingovém účtu na internetové stránce znesnaze21.cz pro rodinu Stypkových blíží třem milionům korun.

Po talentovaném muzikantovi truchlí mnoho dalších kolegů, jako třeba Mirai Navrátil, Jordan Haj, Martina Pártlová, Klára Vytisková, Anna K nebo Tomáš Klus s manželkou Tamarou. Na Instagramu mu píšou dojemné vzkazy a vzpomínky na společné chvíle.

„Odešel člověk, který měl co říct a ještě dlouho to měl dělat,“ uvedl Mirai. „V záplavě slunce jsme nemohli uvěřit, že odešel tak moudrý mladý člověk, táta, skvělý muzikant,“ napsala Klára Vytisková. „Nejsme ve věku, kdy kamarádi odcházejí,“ připojila ke svému příspěvku Ewa Farna.

Tagy: