Farna: Vyhecovaly mě holky na place. Díky nim jsem šla s kůží na trh

Ewa Farna

Rozhovor s Ewou Farnou

Zpěvačka Ewa Farna má za sebou celkem úspěšný rok. Nejenže získala Zlatého slavíka pro nejpopulárnějšího interpreta roku, ale po sedmi letech také vydala novou desku nazvanou Umami. Za pár měsíců se navíc stane dvojnásobnou maminkou. Jak toto období prožívá a jak se připravuje na Vánoce?

Českého slavíka získala zpěvačka polského původu poprvé ve své kariéře. „Na tohle ocenění jsem moc pyšná. Je to zvláštní a nový pocit, který jsem ještě nikdy nezažila. Jsem moc ráda, že jsem ocenění získala zrovna letos, kdy slavím 15 let na scéně a jsem hudebně aktivní,“ svěřila se v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS Farna.

Před pár dny totiž vydala nové album s názvem Umami. „Jsem obrovsky nadšená, protože mi to dalo strašně moc práce. Na desce jsou písničky, díky kterým jsem dospěla. Je to moje první deska jako dospělé ženy, první deska mě jako mámy. Umami znamená pátá chuť. Umami mého života je mateřství, které zvýraznilo ostatní chutě mého života. Díky mateřství můj život zkompletněl,“ přiznala.

Na desce prý spolupracovalo spousta nových lidí nejen z Česka, ale z celé Evropy. „Tím, že jsme se nacházeli v nejtěžší fázi pandemie, jsme museli skládat hodně věcí on-line, díky tomu jsme měli možnost se virtuálně potkat se spoustu lidí,“ přiznala Farna. Velký podíl na albu měl kytarista Jan Vávra ze skupiny Jananas. „Pomáhal mi dát celé album koncepčně dohromady, takže jsme spoustu času strávili nad tématy, o kterých jsem chtěla zpívat. V tom je album velmi pestré,“ řekla.

Na svém kontě má několik hitů, ten poslední se jmenuje Tělo. Ten na nové desce nesměl chybět. Ve videoklipu dokonce šla s kůži na trh. „Vyhecovaly mě k tomu holky, které se mnou byly na place. Mají za sebou neuvěřitelné a mnohem silnější příběhy. Zařadit se mezi ně a odhalit své nedokonalosti, které se na těle během života stanou, je jediná cesta, jak tyto nedokonalosti přijmout,“ přiznala Farna.

A jak se zpěvačka připravuje na Vánoce? „Že jsou svátky za dva týdny, mi nějak uteklo. Ale můj manžel vždycky říká, že nejlepší dárky jsou ty, které vyrobíte sami. Takže jako dárek se nabízí moje deska, akorát je mi blbé dávat desku celé rodině,“ zavtipkovala zpěvačka s tím, že má ještě čas a nějaké dárky mezitím sežene. „Nejvíc si ale přeji, abychom se na Vánoce mohli s rodinou potkat,“ uzavřela.

Tagy: