Světová média ignorovala Čaputovou. Na pohřbu Alžběty udělala prezidenta z jejího partnera

Pořádného přešlapu se dopustily světové agentury. Na fotografiích slovenské delegace z pondělního pohřbu britské královny Alžběty II. za prezidenta země označily partnera hlavy státu Zuzany Čaputové. Tu naopak agentury úplně ignorovaly. Informoval o tom slovenský web Nový Čas.

Pondělního státního pohřbu britské královny Alžběty II. se zúčastnila celá řada světových státníků. Mezi nimi například americký prezident Joe Biden, francouzský prezident Emmanuel Macron nebo japonský císař Naruhito. Za Českou republiku se zúčastnil premiér Petr Fiala. Ve Westminsterském opatství se zesnulé panovnici poklonila také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

„Je pro mě ctí, že mohu reprezentovat Slovensko na této akci, a jsem vděčná za pozvání,“ uvedla podle webu Nový Čas. Její přítomnost ale světové agentury zjevně překvapila. Ještě před pohřbem totiž vydaly fotografie zachycující slovenskou delegaci se zcela chybným popiskem.

Gratulujem Jurajovi! Je to neľahká funkcia pre ženu, nie to ešte pre muža. :)

Posted by Zuzana Čaputová on Monday, September 19, 2022

Stojí v něm, že prezidentem našich východních sousedů je Juraj Rizman, tedy partner Zuzany Čaputové. Slovenská prezidentka se snažila brát omyl s humorem. „Gratuluji Jurajovi! Pro ženu je to nelehká funkce, natož pro muže,“ napsala později na svém facebookovém profilu.

Tagy: