Feri se stížností neuspěl. Čelí obvinění ze znásilnění, hrozí mu až 10 let vězení

Bývalý poslanec TOP 09 Dominik Feri

Stíhání Dominika Feriho pokračuje

Stížnost bývalého poslance TOP 09 Dominika Feriho proti zahájeni trestního stíhání jeho osoby byla neúspěšná. O vývoji kauzy ve čtvrtek informoval web Aktuálně.cz s odkazem na mluvčího pražských žalobců Aleše Cimbalu. Feri čelí obvinění ze znásilnění nebo pokusu o něj v případě tří dívek. Jedna z nich navíc nebyla v době činu ani plnoletá. Exposlanci, který opakovaně vinu odmítá, hrozí až 10 let za mřížemi.

„Kriminalisté začali případ prověřovat a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání některého z trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti,“ uvedl na začátku března policejní mluvčí Jan Daněk na webu. Jak ve čtvrtek informoval web Aktuálně.cz, Feri podal stížnost, ale státní zastupitelství ji zamítlo.

Policisté tehdy uvedli, že Dominika Feriho stíhají i pro trestný čin znásilnění spáchaný na dítěti, za který mu hrozí až 10 let vězení. „V tomto případě mluvíme o dítěti jako o osobě, která dovršila sedmnáctý rok věku,“ doplnil Daněk.

Nočním stolkem zatarasil dveře

Příběhy několika žen v květnu 2021 přinesly redakce Deníku N a Alarmu. Jedna z dívek, kterou redakce představují jako Petru, například velmi explicitně popisovala pohlavní styk, který si měl Feri vynutit, přestože s tím nesouhlasila.

S Ferim se podle svých slov seznámila v prvním ročníku vysoké školy a jednou ho pozvala i na večírek. Během něj se popíjelo a ona skončila s Ferim v pokoji. Politik se podle ní začal dožadovat sexu, což několikrát odmítla.

„Vzal noční stolek a zatarasil jím dveře, abych nemohla z pokoje odejít. Opakovala jsem, že s ním sex mít nechci, a žádala ho, ať v nátlaku a fyzickém dobývání přestane. Utrhl se na mě, ať prý držím hubu a už nic neříkám, a pak se na mě vrhnul a měl se mnou sex navzdory opakovanému nesouhlasu. Zůstala jsem jako opařená a nedokázala se ani pohnout, byla jsem paralyzovaná,“ uvedla žena pro Deník N.

Nastal posun, prokážu svou nevinu

Policie se případem začala zabývat loni na konci května. Feri následně oznámil, že nebude kandidovat do Poslanecké sněmovny a vzdal se i tehdejšího mandátu. Na rozhodnutí policie se tak čekalo necelých deset měsíců. Následně probíhalo policejní vyšetřování, které vyústilo v obvinění ze sexuálního obtěžování.

Politik nyní říká, že je rád za posun a že je připraven prokázat svou nevinu. „Po 9 měsících konečně nastal posun. Prokážu svou nevinu tak jako doposud ve všech ostatních případech v této věci. Doufám, že s vámi brzo budu komunikovat jako dřív,“ uvedl na svém Instagramu.

Tagy: