Feťácké prase a odpad. Stříkačka na zahradě školky, která zranila dítě, rozzuřila Plzeňáky

Obyvatele Plzně rozzuřil případ holčičky, která se na zahradě školky poranila o injekční stříkačku. Na pozemku ji pravděpodobně odhodil narkoman. „Nějaké feťácké prase. Můj pětiletý kluk si hrál metr od té holčičky,“ popsal CNN Prima NEWS otec jednoho z dětí, které školku navštěvuje. Použité stříkačky a jehly jsou problémem nejednoho města u nás. Konkrétně v Plzni se jich po ulicích ročně povalují i více než tři tisíce.

Noční můra všech rodičů, že se dítě píchne o jehlu pohozené injekční stříkačky, se bohužel stala skutečností. „Dvě holčičky si hrály v zahradě v jedné z našich školek a jedna z nich se poranila o jehlu, která tam byla hozena do křoví,“ uvedl pro CNN Prima NEWS první místostarosta městského obvodu Plzeň 3 Pavel Šrámek (Piráti).

„Do ruky si zabodla injekční stříkačku, kterou nějaké feťácké prase hodilo za plot. Můj pětiletý kluk si hrál metr od té holčičky a já si nedovedu představit tu hrůzu, kterou teď ty rodiče zažívají,“ popsal otec jednoho z dětí, které také školku navštěvuje. Velice jasný názor řekl i Šrámek. „Jako otec malého dítěte, bych si to s člověkem – odpadem za mě – nejraději vyříkal ručně, protože tohle může udělat jenom, s prominutím, hovado,“ doplnil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Počůral se, tak ho plácla. Svědci líčili týrání dětí ve školce, podobných případů jsou tisíce

Rodiče se o všem dozvěděli až večer

O tom, že se holčička ve školce poranila, se rodiče dozvěděli až večer. „Víme to od maminky jedné holčičky, že se malá píchla v 10:15. My jsme se to dozvěděli ve 20:03,“ popsal otec dívenky. Rodiče pak informovali zástupkyni ředitelky školky, která ještě večer jela a injekční stříkačku s jehlou hledala. Našla ji, ale bez jehly.

„My jsme tady z toho taky opravdu vyřízený a nevím, co bych vám k tomu měla říct, opravdu se to stalo, injekční stříkačka tady byla,“ uvedla zástupkyně ředitelky školky Barbora Šmídová. „Ve čtvrtek ráno vyjížděli naši strážníci do 22. MŠ v Plzni na Borech, protože nám zavolala zástupkyně ředitelky školky,“ doplnila mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Podle našich informací se jehlu, a to ani s detektorem kovů, nepodařilo strážníkům najít. Celá událost zaskočila i rodiče dětí, které do školky chodí. „Dozvěděl jsem se, že tady byla nějaká stříkačka, že zavolali policii a řeší, co s tím budou dál dělat,“ informoval místostarosta městského obvodu Plzeň 3 Ladislav Nový (STAN).

„Vím jenom, že ve školce mají upozornění, že se tady takové věci můžou nacházet, což mi upřímně přijde celkově nechutný,“ popsal jeden z rodičů štábu. „Já sama jsem se píchla o jehlu, když mi bylo asi 20. Následovalo samozřejmě spousta odběrů krve, očkování proti žloutence a dlouhý čekání, jestli všechno bude v pořádku,“ popsala další.

„Je to hrozně složitý tomuhle zamezit. Já jen doufám, že holčička bude v pořádku,“ doplnil Šrámek. V okolí mateřských škol teď budou častější kontroly zaměřené na problémové osoby. Strážníci mají v plánu také kontrolovat jejich zahrady pomocí detektorů kovů.

Tagy: