Obyčejný film o neobyčejné herečce. Snímek o Ivě Janžurové dorazil do kin, natočila ho dcera

Nejznámější herecká tvář filmu, divadla i televize – Iva Janžurová.

Premiéra filmu o Janžurové

Někteří šťastlivci mohli zhlédnout dokument o Ivě Janžurové na festivalu v Karlových Varech, do kin ale dorazil teprve ve čtvrtek. Film Janžurka natočila dcera herečky Theodora Remundová, ve kterém zaznamenala maminčinu profesní kariéru prolínající se s milníky jejího osobního života. „Doufáme, že právě ta obyčejnost bude něco, čím navážeme na diváky. Nebudu jim vzdálená jako divadelní umělkyně sklízející jeden úspěch za druhým. Budu jako člověk, který má stejné problémy jako oni,“ řekla Janžurová na distribuční premiéře ve Slovanském domě pro CNN Prima NEWS.

„Myslím si, že sama divákům v každé hře vysílám, že jsme na tom stejně. Oni by se také jinak neradovali a nesmáli těm fórům, které pasují jak na mě, tak na ně,“ dodala Janžurová ve vysílání CNN Prima NEWS. Podle webu CinemArt je „obyčejnost“ v dokumentu podstatným prvkem, kterou si Janžurová navzdory úspěšné kariéře zachovala. Patří k ní také přirozená lidovost, blízkost k divákovi i ambice vydat ze sebe maximum – ať už na prknech zapadlého města, nebo v Národním divadle.

ČTĚTE TAKÉ: Soukup byl celý od krve, prozradil detaily z nemocnice svědek. Jeho přítelkyně ztropila scénu

Janžurová věří, že se film bude divákům líbit, ale když jí to poprvé dcera navrhla, byl to pro ni šok. „Bylo to překvapení, ale i strach. Bála jsem se, jak si to pak budeme navzájem vyčítat, když souhlasím a jí se to nepovede,“ uvedla.

„Studovala jsem dokumentární režii, takže mě to už několikrát napadlo. Celý svůj život jsem se tomu ale vlastně vyhýbala,“ prozradila Remundová. „Poté přišla doba, kdy jsem si začala říkat, že se jiný kolega z mého oboru neobjeví a že by to někdo udělat měl,“ doplnila.

Na distribuční premiéře ve Slovanském domě nechyběla ani druhá dcera Sabina Remundová ani zpěvačka Marta Kubišová. Při proslovu Janžurová promluvila ze schodů sálu – přiznala, že ji bolí kolena a že spolupráce s dcerou ji bavila. „Byla na mě hrozně hodná. Ví, že byla občas i přísná, ale to mi vůbec nevadilo, protože se máme rády,“ popsala.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Příčina hospitalizace Bohdalové odhalena: Jde o nepříjemnou bakterii z nedodělaného masa

Tagy:
film kino CNN Prima NEWS dokumentární film Marta Kubišová Iva Janžurová Sabina Remundová Slovanský dům Theodora Remundová CinemArt umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika Janžurka