Filmový svět truchlí. Ve věku 90 let zemřela hollywoodská hvězda Philip Baker Hall

Filmový svět v pondělí zasáhla smutná zpráva. Ve věku 90 let zemřel známý hollywoodský herec Philip Baker Hall. Fanoušci si jej mohou pamatovat z americké komedie Božský Bruce či Truman show, ve kterých si zahrál s komikem Jimem Carreym. Zprávu o hercově smrti potvrdit jeho kamarád a soused Sam Farmer.

„Můj soused, přítel a jeden z nejmoudřejších, nejtalentovanějších a nejlaskavějších lidí, které jsem kdy potkal, včera v noci pokojně zemřel. Philip Baker Hall byl obklopen svými blízkými. Na světě zůstalo prázdné místo,“ napsal na svém Twitteru kamarád zensulého herce Sam Farmer.

Příčinu smrti neuvedl, herec se však v posledních letech potýkal se zdravotními problémy. V dětství prodělal zápal plic a v důsledku toho trpěl rozedmou. Ke konci své kariéry mohl natáčet jen několik minut v kuse, píše web Independent. Jedním z posledních filmů, ve kterých si zahrál byl snímek The Last World, který byl natočen v roce 2017.

Hall se rozhodl stát hercem v roce 1961, kdy se odstěhoval do New Yorku. Svůj první úspěch zaznamenal na Brodwayi. O několik let později se přestěhoval do Los Angeles. Od té doby se slavný herec objevil ve více než 185 filmech a seriálech. Diváci si jej mohou pamatovat ze seriálu Messiah, či filmů Magnolia, Truman Show, Božský Bruce či Nejhorší obavy. Hall si zahrál po boku hollywoodských hvězd, jako jsou Jim Carrey, Amanda Seyfriedová, Julianne Mooreová či Tom Cruise.

Hold vzdali známému herci jeho fanoušci, přátelé a také kolegové z filmové branže. „Odpočívej v pokoji. Odešel další z herců, který byl vždycky ve všem dobrý,“ uvedl režisér Jesse Hawken.

Tagy: