Fischer: Ve volbách zvítězí politika strachu. Schmarcz doporučil, jakou stranu si vybrat

Komentátoři Petr Fischer a Martin Schmarcz

ZPRÁVY PLUS (143)

O budoucnosti Evropy rozhodne to, jaké frakce získají největší zastoupení v parlamentu. Ve vysílání CNN Prima NEWS se na tom shodli komentátoři Martin Schmarcz a Petr Fischer. Podle druhého jmenovaného nakonec zvítězí politika strachu – stěžejním tématem prý bude migrace, nikoliv Green Deal.

21 českých poslanců v europarlamentu podle komentátorů jako jednotlivci příliš nezmění, důležité tak bude jejich zastoupení ve frakcích. „Musíme si uvědomit, že současný parlament ovládá levice, zelení, liberálové a socialisti a přidávají se k nim i lidovci. Je šance, že se to změní, parlament ‚zmodrá‘ a bude pravicovější a konzervativnější,“ poznamenal Schmarcz.

ČTĚTE TAKÉ: Politickou kulturou se blížíme Slovensku, varoval Stoniš. Za viníky označil vládní koalici

Poradil také voličům, koho z kandidátů vybrat. „Komu se líbí migrační pakt a Green Deal, tak volte STAN a Piráty, komu se nelíbí, tak volte ANO nebo Spolu,“ pronesl.

Rozhodujícím tématem voleb bude podle Fischera přístup k migrační politice. „Politici si ověřili, že nejlépe funguje šíření strachu,“ podotkl s tím, že obavy z přílivu migrantů budou větším tahounem než Green Deal. „To je jen nějaký důkaz o poškozování prostředí, takže z něj lidé nemají strach, maximálně proti němu bojují,“ vysvětlil.

O klimatu mluvil i Schmarcz, nikoliv však ve smyslu ekologie, ale politiky. „Politické klima se mění. Běžte proto k volbám a rozhodněte o své budoucnosti. Volte pro vaše děti,“ apeloval.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Greta a spol. jsou fanatici, říká Vondra. Komunistické smýšlení, jen v trošku zelenějším kabátu

Tagy:
STAN ANO Piráti strany voliči Zprávy plus Martin Schmarcz prosperita Green Deal Evropské volby 2024 politika volby migrační pakt SPOLU Petr Fischer