Nechutná dohra na slavné Copě América. Fotbalisté bránili své rodiny před agresivními fandy

Uruguayský fotbalista Darwin Núñez a několik jeho spoluhráčů vylezli po prohraném zápase s Kolumbií na šampionátu Jižní Ameriky Copě América na tribunu mezi rozvášněné kolumbijské fanoušky. K odvážnému kroku se odhodlali ve chvíli, kdy došlo k potyčce příznivců obou týmů. Kapitán Uruguayců José Giménez následně uvedl, že hráči museli chránit své rodiny s dětmi, jelikož na místě nebyli policisté, kteří by je bránili. Informuje o tom agentura AP.

Poté, co rozhodčí César Ramos odpískal konec vyostřeného zápasu a uruguayský celek prohrál 0:1, strhla se za lavičkou Uruguaye mela mezi příznivci obou celků. Vzduchem létaly kelímky, slovní potyčky přecházely ve fyzické, připomíná agentura AP.

K TÉMATU: Nehorázná smůla Moraty. Při oslavách ho nakopla ochranka, ukazují záběry. Může přijít o finále

Ze 70 tisíc přítomných diváků na stadionu v americkém městě Charlotte tvořili převážnou většinu fanoušci vítězné Kolumbie. Hráči soupeře však neváhali a po schodech vběhli mezi rozvášněný dav. Na záběrech je patrné, jak se Núñez pustil do potyčky s jedním z příznivců v kolumbijských barvách.

Kapitán Giménez svůj tým brání. Hráči podle něj museli vylézt na tribunu, aby ochránili své rodiny, které zápas sledovaly z těchto míst.

„Byla to katastrofa. Museli jsme sami zakročit, abychom odtamtud dostali naše nejbližší s malými dětmi i novorozenci,“ popsal vyostřenou situaci webu tudn.com. Uvedl také, že po vypuknutí střetu nebyli na tribuně žádní policisté.

Trvalo více než 10 minut, než dorazily přivolané hlídky a nastolily pořádek.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Anglie je podruhé za sebou ve finále evropského šampionátu. Po obratu porazila Nizozemsko

Tagy: