Fotbalové legendy mají jasno: K nároďáku dejte Haška. A co trio disco-flamendrů a Euro?

Kdo by měl po rezignaci Jaroslava Šilhavého vést český fotbalový národní tým, který příští rok v létě čeká Mistrovství Evropy v Německu? Měl by Vladimír Coufal, Jakub Brabec a Jan Kuchta, kteří se dva dny před rozhodujícím zápasem s Moldavském bavili na diskotéce, dostat druhou šanci? Na tyto otázky se redakce CNN Prima NEWS ptala fotbalových legend.

Ikona českého fotbalu Ladislav Vízek by na lavičce českého fotbalového národního týmu rád viděl Ivana Haška. „Je to skvělej, zkušenej kouč, obrovská persona a osobnost, nechápu, že tak kvalitní trenér, jako je on, je opomíjený. Pro mě jednoznačná volba. A nemluvím jen za sebe, ale za všechny fotbalové internacionály, s kterými se pravidelně potkávám. Všichni by si přáli, aby nádoďák vedl Ivan Hašek,“ uvedl Vízek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sex fotbalistů během šampionátu? Limberský připomíná, že nejde o tabu, pomáhaly úplatky

Co se týče tria hříšníků, těm by bývalý ligový kanonýr, který většinu své kariéry strávil v Dukle Praha, odpustil. „Ti kluci už měli ostudy habaděj. Já už bych je dál neřešil a byl bych pro, aby se vrátili do týmu. Ale o tom bude muset rozhodnout až nový trenér,“ upozornil Ladislav Vízek.

Panenka by odpouštěl

Totožný názor má i Antonín Panenka, fotbalový mistr Evropy z roku 1976. „Mluví se o pěti, šesti adeptech, většina z nich je ale vázána v klubech. I z tohoto důvodu bych byl pro Ivana Haška, který je momentálně volný, má zkušenosti, národní tým už vedl, působil i v zahraničí. Jeho jméno má váhu, u hráčů by měl respekt,“ prohlásil Panenka.

Nový kouč by měl podle něj dát Coufalovi, Brabcovi a Kuchtovi druhou šanci. „Ti kluci ví, že udělali kravinu, věřím, že to pro ně bylo dostatečné ponaučení. Jsme lidi, měli bychom umět odpouštět,“ míní Antonín Panenka.

Udělal jsem pár průšvihů a na Euro jel, říká Limberský

Bývalý reprezentační obránce David Limberský by na lavičce českého nároďáku preferoval jiná jména. „Mně by se tam nejvíc líbil Martin Svědík ze Slovácka. Má za sebou výsledky a myslím, že by dokázal dostat do latě i ty největší hvězdy z mančaftu,“ prohlásil Limberský.

Pro Jakuba Brabce, Vladimíra Coufala a Jana Kuchtu má plzeňská fotbalová ikona pochopení. „I já jsem udělal pár prohřešků a na Euro jsem nakonec jel. Věřím, že se kluci z té kraviny poučili. Potrestaní byli už dost, v médiích byli hodně propíraní, v klubu dostali pokuty, největší trest ale pro ně byl ten, že nehráli rozhodující zápas a nemohli s klukama slavit přímo na hřišti,“ uvedl David Limberský.

Koho by upřednostnil Straka?

Někdejší fotbalový obránce a trenér František Straka, který jako hlavní kouč krátce vedl i českou reprezentaci, jasného favorita nemá. „Upřednostnil bych ale zkušenějšího trenéra před současnou mladou trenérskou generací. Práce v klubu je úplně o ničem jiném,“ zmínil Straka. Také on by Coufalovi, Brabcovi a Kuchtovi jejich prohřešek odpustil. „Kluci se omluvili, strašně moc litují toho, co udělali. Jsme lidi, chybujeme. Jednoznačně by druhou šanci měli dostat,“ prohlásil František Straka.

Hašek by peníze neřešil

Bývalému fotbalovému útočníkovi Petrovi Švancarovi by se na postu trenéra českého národního fotbalový týmu nejvíce zamlouval Jindřich Trpišovský nebo Martin Svědík. Pokud by nevyšli, měl by ještě jeden tip. „Miroslava Koubka, zkušeného trenérského barda a respektovaného stratéga,“ uvedl Švancara. Trio hříšníků by nezatracoval. „Každý v životě může udělat chybu, já bych jim druhou šanci dal. Samozřejmě to ale bude záležet na rozhodnutí nového trenéra,“ poznamenal Švancara.

Podle informací redakce CNN Prima NEWS má Ivan Hašek enormní zájem českou reprezentaci vést. Dokonce takový, že výši platu by v tomto případě neřešil a koučoval by i za symbolickou částku. Do realizačního týmu by si k sobě jako asistenty přivzal Vítězslava Lavičku a Martina Svědíka.

Bývalý trenér českého národního týmu Jaroslav Šilhavý o skandálu českých fotbalistů:

Tagy: