Sex fotbalistů během šampionátu? Limberský připomíná, že nejde o tabu, pomáhaly úplatky

David Limberský věří, že se Češi na evropský šampionát nakonec přece jen dostanou.

Co Čech, to trenér! (1128)

Fotbalový šampionát v Kataru vstoupil do druhého týdne. Zatím baví překvapivými výsledky i výroky aktérů. Třeba takový španělský kouč Luis Enrique zaujal výrokem, jak to má s (ne)zakazováním sexu svým svěřencům před zápasem. To bylo jedním z témat pořadu Co Čech, to trenér!, jehož hosty byli Pavel Kuka a David Limberský s manželkou Lenkou.

„Spousta zajímavých výsledků a překvapení, šampionát se mi zatím líbí. Věci, které se kolem napovídaly – jakkoliv s místem a termínem turnaje nesouhlasím – už jsou trochu pryč, teď jde už především o fotbal,“ řekl k šampionátu v Kataru Kuka, bývalý útočník, který má ve sbírce mimo jiné stříbro z Eura 1996.

„Také nejsem příznivec termínu a místa, ale mají to hezky zorganizované. A je tam zatím plno překvapivých výsledků,“ doplnil ho David Limberský, plzeňský patriot, který si zahrál na evropských šampionátech v letech 2012 a 2016. Mluvil zejména o tom, jak Japonsko senzačně porazilo Německo, Saúdská Arábie Argentinu a Maroko Belgii.

Tématem pořadu Co Čech, to trenér! byl i život během velkého fotbalového turnaje mimo trávníky. A jak vidno, fotbalisté během akce plné stresu uměli upustit páru. „Měli jsme to trochu jednodušší, protože naším sponzorem v roce 1996 byl jeden nejmenovaný pivovar. Jeli jsme tam trochu na výlet, když to teď tak řeknu, protože je to už promlčené. Hráli jsme skupinu s Itálií, Německem a Ruskem. Moc jsme si nedělali ambice na postup. Že to dopadlo úplně jinak, to je taková fotbalová pohádka. Kromě kafe jsme tak někdy zašli i na pivo. Byli jsme takoví klidní, hráli hezký fotbal,“ usmál se Kuka ke vzpomínanému stříbrnému úspěchu.

A jak je to s partnerkami během šampionátu? Španělský kouč Luis Enrique během probíhajícího mundialu v Kataru prohlásil, že sex před zápasem rozhodně v případě jeho mančaftu není tabu. Naopak jeho zakazování podle něj nedělá dobrotu.

„To je šílenost, podle mě je to naprosto normální. Pokud tedy samozřejmě v noci před duelem nepořádáte nějaké orgie, to by nebylo ideální. Ale když koučuju v klubu, hráči jsou v noci před zápasem doma a není to nic, co by mi dělalo starosti. (…) Když jsem já sám hrál a byl před zápasem doma, s manželkou, tak... prostě jsme dělali, co jsme museli,“ poznamenal Enrique.

Limberský zavzpomínal, jaký byl řád v české reprezentaci během evropských šampionátů. „Já v tu dobu ještě nežil s vedle sedící manželkou, takže těžko říct,“ rozesmál se pětinásobný mistr české ligy s Plzní.

„Ale samozřejmě, když někdo chtěl – já samozřejmě ne – prostor se našel. Když ten daný fotbalista s nikým nežil, třeba i nějaká kamarádka mohla pomoct, když potřeboval odreagovat. Jinak jsme byli hlídaní bodyguardy, měli jsme uzavřené celé patro na hotelu. Nicméně za nějaký úplatek by se tam holka dostala,“ culil se Limberský.

Na celou novou epizodu Co Čech, to trenér! se můžete podívat ve videu v úvodu článku.

Tagy: