Fotka, z které mrazí. Čech letící s Kellnerem sdílel snímek těsně před tragédií

Kromě miliardáře Petra Kellnera zemřeli po pádu vrtulníku na Aljašce další čtyři lidé. Jediný, kdo nehodu přežil, je snowboardista David Horváth. Ten na svých sociálních sítích sdílel fotku hor, kterou pořídil jen několik okamžiků před tragédií.

Na palubě vrtulníku zahynul nejbohatší Čech Petr Kellner, průvodci Gregory Harms a Sean McManamy, pilot Zachary Russell i český instruktor snowboardingu a Kellnerův přítel Benjamin Larochaix.

Naopak jediným přeživším nehody je snowboardista a fotograf David Horváth, který mezi lety 1997 až 2001 reprezentoval Českou republiku na Světovém poháru ve snowboardingu a desetkrát se stal mistrem republiky v jízdě na U-rampě. Kellnera také často fotil.

Horváth, jehož zdravotní stav je v současnosti už stabilizovaný, několik okamžiků před nehodou pořídil snímek horské krajiny, který vzápětí zveřejnil na sociálních sítích. V té chvíli však nemohl tušit, k čemu dojde o pár minut později...

Podle informací serveru iROZHLAS.cz leží Horváth v nemocnici v Anchorage, kde se z těžkých zranění postupně zotavuje. V současnosti by měl být při vědomí.

Čechy nejvíce zasáhla smrt Petra Kellnera. Byl nejbohatším Čechem a podle Forbesu 68. nejbohatším člověkem planety. Jeho majetek podle odhadů dosahoval 15,7 miliardy dolarů, což v přepočtu činí necelých 350 miliard korun. Podnikal v řadě oborů, které zastřešuje skupina PPF, jejímž byl majoritním vlastníkem. Zůstaly po něm čtyři děti, jednou z nich je parkurová jezdkyně Anna Kellnerová.

Tagy: