Pátrání po Maddie: Manželé našli tajemnou svatyni. Mluví o husí kůži i divném postupu policie

Maddie McCannová se ztratila před 16 lety na rodinné dovolené.

Zvláštní svatyně Madeleine McCannové

Našli jsme svatyni ztracené Maddie McCannové, oznámil pár britských seniorů. Možnou stopu objevili poblíž vodní nádrže u letoviska Praia da Luz, kterou policisté minulý týden prohledávali. Měla být plná fotek dívenky, která beze stopy zmizela z hotelového apartmánu v květnu 2007. Objevit svatyni měli manželé jen pár měsíců poté.

Penzisté, kteří si přáli být jmenováni pouze jako Ralf a Ann, pořídili fotografie zvláštního oltáře a poslali je portugalským detektivům, informoval web The Mirror. Páru připadaly důležité, policie se jim však nikdy neozvala.

ČTĚTE TAKÉ: Případ zmizelé Maddie: Vyšetřovatelé doufají, že najdou její pyžamo. Objevil se nový svědek

Provizorní památník tvořily fotografie unesené Maddie, kameny a kytice květin. Balvany byly poskládány do tvaru šipky a směřovaly k místu, které policie minulý týden prohledávala. Několik dní po objevu svatyně záhadně zmizela, napsal The Independent.

O podivném incidentu penzisté nepřemýšleli až do roku 2020, kdy německé úřady idenfitikovaly Christiana Bruecknera jako hlavního podezřelého.

„Okamžitě jsem kontaktoval oddělení pro vyšetřování trestných činů v Německu a řekl jim, co máme. Během několika hodin mi odpověděli,“ sdělil Ralf listu Mail on Sunday.

Ann odjela do německého Wiesbadenu, aby podala výpověď, a ukázala německým detektivům pořízené fotografie. „Když na to teď myslím, mám husí kůži. Když jsme viděli, kde policie v posledních dnech pátrala, bylo vidět, že právě tam ukazovaly vyskládané kameny,“ řekla webu The Independent.

Německá policie se k tvrzením manželského páru nevyjádřila. Nekomentovala ani fakt, proč jí trvalo  tři roky, než tip manželů prověřila, uvedl The Independent.

Tehdy tříletá Madeleine McCannová zmizela 3. května 2007 z apartmánu v Praia da Luz, zatímco její rodiče byli na večeři. Pokoj, v němž nechali také o rok mladší dvojčata, podle svých slov pravidelně kontrolovali. Při návratu kolem 22:00 zjistili, že Maddie zmizela, a ihned to oznámili policii. Úřady už dlouho předpokládají, že dívka už je po smrti.

Tagy: