Adrenalinový zážitek, říká o moderování Koukalová. Prozradila, co ji teď nejvíc těší

Moderátorka pořadu Showtime Gabriela Koukalová

Čas pro nové výzvy Gabriely Koukalové

Česká biatlonová legenda Gabriela Koukalová má za sebou nedělní premiéru v roli moderátorky pořadu Showtime na CNN Prima NEWS. Prý to byl adrenalinový zážitek, který jí připomněl závodění. V rozhovoru pro Nový den se vyjádřila i k rozvodu a možnému návratu k biatlonu.

Dokázala vybojovat dvě olympijská stříbra, dva tituly mistryně světa i glóbus za celkové vítězství ve Světovém poháru v biatlonu. Před rokem ve svých 29 letech uzavřela sportovní kariéru. Tančila, napsala knihu a nyní je moderátorkou pořadu Showtime. Poprvé se před naše kamery postavila v neděli.

„Musím říct, že jsem se zase malinko vrátila zpátky na závodní tratě. Pro mě to byl doslova adrenalinový zážitek. Vzhledem k tomu, že jsem mluvu nevnímala jako svoji silnou stránku nikdy a bylo to vlastně jedno z odvětví, kterých jsem se celý život bála,“ podělila se o své pocity s moderátorem pořadu Nový den Liborem Boučkem.

S nadšením, pečlivou a poctivou prací se vše nějak zvládne

„Já si tím dokazuju možná nějakou odvahu, nebo nevím, jak to mám říct, protože je to opravdu něco, v čem nemám žádné zkušenosti. Snažím se asi sobě nejvíc dokázat, že když se pro něco nadchnu a rozhodnu a pracuju na tom pečlivě a poctivě, tak se to dá potom nějakým způsobem zvládnout,“ uvedla bývalá biatlonistka.

Na rozdíl od sportovní kariéry v té moderátorské nemá Koukalová zatím žádné rituály. „Musím říct, že dřív byl nejčastější rituál ten, že když se mi povedl závod, tak jsem si to oblečení už nechala a jela jsem s ním druhý den. To tady bohužel dělat nemůžu. Druhý můj rituál bylo vždycky líčení a ten mi tady byl také vzat, když to tak řeknu, protože tady máme tým velmi šikovných maskérek. Asi bych si měla postupem času najít nějaké nové rituály,“ prohlásila se smíchem.

Nabídka na moderování Koukalovou zaskočila, prý nejdříve říkala, že by týmu mohla leda vařit kafe. „Pro mě to bylo velmi nečekané. Dostala jsem nabídku od Zuzky Brzákové (šéfredaktorky společenské redakce, pozn. red.), která mě oslovila, jestli bych měla zájem si zkusit moderování. (...) Pak jsem si řekla, proč to nezkusit. Je to pro mě úplně nový směr, úplně nové odvětví a já se ráda učím nové věci, tak jsem tady,“ vysvětlila.

Co návrat na závodní tratě? A z čeho má Gábina radost?

A nepřipouští si současná moderátorka pořadu Showtime variantu, že by se mohla vrátit na závodní tratě? „Je fakt, že za poslední tři roky, co nejsem ve startovním poli, mě hodněkrát napadlo, jestli to nezkusit a nevrátit se zpátky, ale musím říct, že bohužel. Věnovala jsem biatlonu v podstatě 26 let a za tu dobu už to zanechalo na mém těle nevratné šrámy, které mi ani teď neumožňují se sportu věnovat víc, i když bych chtěla,“ uvedla Koukalová s tím, že by se už na závody asi nedokázala fyzicky připravit. Zmínila i přetrvávající problémy s lýtky, kvůli kterým profesionální kariéru ukončila.

„Já mám největší radost, když můžu strávit nějakou tu chvíli s rodinou nebo s kamarády, což teď je poněkud složitější. Za rodiči jezdím, ale snažím se dbát veškerých opatření, která jsou nutná, a být opatrná,“ sdělila bývalá biatlonistka.

Největší radost jí prý v poslední době dělá spánek. Řešit musí ale i nepříjemnější věci, jako je rozvod s badmintonistou Petrem Koukalem a možný návrat k příjmení Soukalová. Zatím prý neměla čas o tom ani přemýšlet. „Ale myslím si, že se spíše vrátím k tomu starému. Zatím ale ani nevím, kde se to vůbec dělá,“ prohlásila.

Tagy: