V Bratislavě řádil gang. Vyloupil obchod s elektronikou, auto se jim při útěku rozbilo

Zloději v Bratislavě vykradli obchod s elektronikou, následně uloupili automobil.

Gang v Bratislavě vyloupil obchod s elektronikou

Bratislavská policie pátrá po členech gangu, který vyloupil obchod s elektronikou. Tím ale jejich řádění ve slovenské metropoli neskončilo. V nedalekém autosalonu následně zloději ukradli auto, které využili k útěku.

Zahraniční gang vykradl obchod s elektronikou v nákupním centru v Bratislavě. K loupeži došlo koncem minulého týdne v pozdních nočních hodinách. Zloději na místo údajně přijeli v kradeném terénním autě. Loupež provedli tak, že rozbili výlohu a do tašek naházeli vše, co jim přišlo pod ruku.

ČTĚTE TAKÉ: V Piešťanech zemřel 17letý student. Zřejmě ho zabila extáze, policie už případ vyšetřuje

„V uvedeném případě jsme zahájili trestní stíhání ve věci zločinu krádeže v souběhu s přečinem poškození cizí věci,“ uvedla bratislavská policejní mluvčí Jana Šimunková pro TV JOJ.

Asi šest mužů následně terénním autem z místa činu odjelo. Po cestě ale měli defekt, čímž se jim útěk zkomplikoval. S kradenou elektronikou ujeli jen několik kilometrů, než odbočili do průmyslové zóny, kde auto nechali.

Následně se měli vloupat do autobazaru, kde hledali klíče od vozu, který by mohli použít k útěku. V prodejně ale žádné klíče nenašli, a tak se přesunuli. Přeskočili plot a vnikli do autosalonu o několik desítek metrů dál. Tam už našli klíče od jednoho z vozů, kterým ujeli.

Při útěku je však vyrušil pracovník ochranky. Aby se dostali z pozemku, zařadili zpátečku a vyrazili obrovskou železnou bránou. Ta vyletěla na hlavní silnici, kde zůstala ležet.

„Celková výška škody přesahuje sumu 26 600 eur (přes 660 tisíc korun, pozn. red.). Z důvodu probíhajícího vyšetřování není možné poskytnout bližší informace,“ dodala Šimunková.

Slovenská policie nyní po pachatelích pátrá. Stopou jim je, že podle pracovníka ochranky zloději mluvili cizím jazykem. Sám jej odhadl na srbštinu. Z cizineckého gangu se zatím kriminalistům nepodařilo někoho zadržet.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Drama v ústavu pro dětské vrahy v Děčíně. Chovanci napadli dozorce a pokusili se utéct

Tagy: