Gaudreau a smutná spojitost s Českem. Zesnulý hokejista nahrál Jágrovi na poslední gól v NHL

V roce 2017 nahrál Jaromíru Jágrovi na jeho poslední gól v NHL, v pátek hokejovým světem otřásla zpráva o jeho smrti. Hvězdný americký útočník Johnny Gaudreau zemřel spolu s bratrem při dopravní nehodě, což potvrdil jeho tým Columbus Blue Jackets. Gaudreau byl fanouškům známý pro svou rychlost i šikovnost. V sezoně 2021-22 skončil druhý v kanadském bodování NHL. 31letý útočník svůj poslední zápas odehrál v Praze na mistrovství světa, a to proti českému výběru ve čtvrtfinále.

„Jsme šokováni a zdrceni z této nepředstavitelné tragédie. Johnny byl nejen skvělý hokejista, ale také milující manžel, otec, syn, bratr a přítel. Vyjadřujeme upřímnou soustrast jeho ženě Meredith, jeho dětem, Noahovi a Johnnymu, rodině a přátelům při náhlé ztrátě Johnnyho a Matthewa,“ uvedl Columbus na sociální síti X.

Gaudreau v NHL nastoupil do 763 zápasů, v nichž zaznamenal 743 bodů za 243 gólů a 500 asistencí. V Columbusu odehrál poslední dvě sezony, přičemž nastoupil ke 161 zápasům. Více se mu dařilo v Calgary Flames. V sezoně 2021-22 nasbíral během základní části úctyhodných 115 bodů. V kanadském bodování skončil druhý hned za „nepolapitelným“ Connorem McDavidem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rána pro světový hokej. Útočník NHL Johnny Gaudreau a jeho bratr zemřeli při dopravní nehodě

V dresu Calgary také Gaudreau v roce 2017 nahrál Jaromíru Jágrovi na jeho 766. gól. Šlo o vůbec poslední branku, kterou česká hokejová legenda v kanadsko-americké soutěži vsítila. A jak gól vypadal? Dal by se popsat jako učebnicově vyřešený únik 2 na 1.

„Odvedl všechnu práci, nejspíš musel hodně zpomalit, aby na mě počkal. Parádně mi poslal puk, měl jsem prázdnou branku,“ řekl Jágr s úsměvem po letech podle webu iSport.cz.

Gaudreau byl také jednou z opor americké reprezentace na letošním mistrovství světa, které se odehrálo v Praze a Ostravě. Američané drtili své soupeře v ostravské skupině B. Gaudreau za osm zápasů nastřílel tři góly, k tomu přidal osm asistencí. Postup ze skupiny pak náležitě oslavil v ostravském baru.

Hvězdami našlapaný výběr Spojených států poté vypadl ve čtvrtfinále, když prohrál s domácím Českem 0:1. Jelikož sezona NHL začíná až v říjnu, šlo o vůbec poslední zápas v životě 31letého hokejisty.

VIDEO: Gudas prozradil, co se dělo na svatbě Pastrňáka

Tagy: