Rána pro světový hokej. Útočník NHL Johnny Gaudreau a jeho bratr zemřeli při dopravní nehodě

Ve věku 31 let zemřel při dopravní nehodě slavný americký hokejový útočník z NHL Johnny Gaudreau, oznámil web hockeyfeed.com. Jeho klub Columbus Blue Jackets tragickou zprávu potvrdil v prohlášení.

Uživatelé Twitteru Dylan Robillard a Steve Franklin informovali, že útočník Columbusu Blue Jackets Johnny Gaudreau a jeho rodinný příslušník se při jízdě na kole v okrese Salem v New Jersey stali účastníky dopravní nehody a oba zemřeli, napsal web hockeyfeed.com.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Gaudreau a smutná spojitost s Českem. Zesnulý hokejista nahrál Jágrovi na poslední gól v NHL

O úmrtí hokejisty na sociální síti X psal také bývalý rozhodčí NHL Tim Peel. „Bohužel je to pravda. Johnnyho a jeho bratra Matthewa dnes v noci zabil opilý řidič,“ uvedl na síti X. Odkud informaci má, uvést nechtěl. „Je mi líto, ale svůj zdroj neprozradím. Ale bylo mi řečeno od mnoha novinářů včetně reportérů Calgary Flames, že je to bohužel pravda. Prostě naprosto tragická nehoda,“ napsal.

Web CBS News hovoří o tom, že Johnny a jeho bratr měli jet na kole, když je srazilo auto. „Nehoda se stala na křižovatce ulic Auburn Road a Stumpy Lane v Pedricktownu po 20. hodině, kdy byli sraženi a usmrceni dva dospělí cyklisté,“ citovalo médium úřady.

Podle úředníků policie státu New Jersey komunikuje s řidičem. V tuto chvíli není známo, zda čelí nějakému obvinění.

Smutnou zprávu již potvrdil i hráčův klub Columbus Blue Jackets v prohlášení. Uvedl, že je touto nepředstavitelnou tragédií šokován a zdrcen. „Johnny byl nejen skvělý hokejista, ale ještě také milující manžel, otec, syn, bratr a přítel. Vyjadřujeme upřímnou soustrast jeho ženě Meredith, jeho dětem, Noe a Johnnymu, jeho rodičům, rodině a přátelům,“ uvedl klub.

„Johnny hrál s velkou radostí, kterou pocítil každý, kdo ho viděl na ledě. Všude, kde hrál od Boston College přes Calgary Flames, tým USA až po Blue Jackets, si přinesl opravdovou lásku k hokeji. Nadchl fanoušky tak, jak to dokázal jen ‚Johnny Hockey‘. Dopad, který měl na naši organizaci a náš sport, byl hluboký, ale bledý ve srovnání s nesmazatelným dojmem, který udělal na každého, kdo ho znal,“ napsal klub a požádal, aby všichni respektovali soukromí Gaudreauových.

Zprávu zveřejnil také oficiální web NHL. „Gaudreau často vyprávěl, jak ho otec v dětství v rodném New Jersey naučil bruslit, a stejnou mladickou vášeň si nesl i po celých 11 sezón v NHL. Jako zkušený tvůrce hry se Gaudreau sedmkrát zúčastnil Utkání hvězd NHL, kde byl vždy miláčkem fanoušků, zejména když předváděl svůj talent v různých dovednostních soutěžích, pro které se tak dobře hodil,“ píše se na webu prestižní hokejové ligy.

Gaudreau v NHL nastoupil do 763 zápasů, v nichž zaznamenal 743 bodů za 243 gólů a 500 asistencí. V Columbusu odehrál poslední dvě sezony, přičemž nastoupil ke 161 zápasům. Předtím působil v Calgary Flames, kde se mimo jiné setkal i s legendárním českým hokejistou Jaromírem Jágrem. Byl také jednou z opor americké reprezentace na letošním mistrovství světa, které se hrálo v Praze a Ostravě. Na něm Američané skončili ve čtvrtfinále poté, co prohráli 0:1 s Českem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hokejista Radko Gudas popsal Pastrňákovu svatbu. V létě se také pustil do nového projektu

Tagy: