Golfista Woods už po nehodě komunikuje. Lidé na jeho podporu oblékají červená trika

Golfista Tiger Woods, bývalá světová jednička, začal pět dní po automobilové nehodě komunikovat s veřejností. Přes svůj účet na sociální síti Twitter poděkoval za podporu a ocenil, že si nejen kolegové při turnajích oblékli červené triko a černé kalhoty. Tedy Woodsův typický oděv.

„Je těžké vysvětlit, jak dojemné to bylo, když jsem zapnul televizi a viděl v ní tolik červených trik. Všem golfistům a fanouškům: Opravdu mi pomáháte v této těžké době,“ napsal sedmačtyřicetiletý Woods v neděli večer tamního času z nemocničního lůžka zdravotnického zařízení Chedars-Sinai Medical Center na západě kalifornského Los Angeles, kam ho v sobotu přestěhovali.

Udivila ho a potěšila reakce nejen kolegů z golfových turnajů. Někteří z nich si v neděli oblékli červená trika či polokošile a hráli v nich. Byl mezi nimi i Rory McIlroy, Woodsův následovník na pozici světové jedničky ze Severního Irska, vítěz čtyř ceněných turnajů kategorie Major.

Tiger Woods měl v úterý 23. února automobilovou nehodu nedaleko golfového resortu Rancho Palos Verdes nedaleko břehů Tichého oceánu u Los Angeles, při níž vůz několikrát přetočil přes střechu. Ven ho museli dostat záchranáři pomocí hydraulických nůžek. Golfista utrpěl vážná zranění včetně otevřených zlomenin na pravé noze. Okamžitě ho operovali v Harbor-UCLA Medical Center v Torrence na jižním předměstí Los Angeles. Dosud za něj komunikoval jen jeho manažer.

Tiger Woods je považovaný za jednoho z nejlepších golfistů historie, vyhrál 15 turnajů kategorie Major a 82 v sérii PGA Tour, k nim přidal dalších 41 v European Tour. Světovou jedničkou se stal poprvé 15 června 1997 a celkově jí byl 683 týdnů. Jeho jmění se počítá v miliardách dolarů, tedy v desítkách miliard korun.

Tagy: