Hádka kvůli válce skončila pobodáním dvou Ukrajinců. Domažlický soud poslal útočníka do vazby

Domažlický soud poslal Litevce obviněného s pokusu o dvojnásobnou vraždu do vazby

Litevec, který na Domažlicku pobodal dva Ukrajince, je ve vazbě

Plzeňský soud poslal do vazby cizince obviněného z pokusu o dvojnásobnou vraždu. Litevec měl během sobotní rvačky na Domažlicku těžce zranit dva lidi. Hrozí mu až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

Krveprolití mezi třemi cizinci odstartovala hádka tří řidičů kamionu na parkovišti v Dolní Folmavě u hranic s Německem. Podle informací CNN Prima NEWS se pohádali kvůli válce na Ukrajině. Obviněný 36letý Litevec pak měl nožem zaútočit na dva Ukrajince ve věku 40 a 42 let.

ČTĚTE TAKÉ: Skok pod tramvaj ho nezabil. Muž v Bratislavě tak po srážce odešel a vrhnul se z mostu

Útočníka policie bezprostředně po činu zadržela na místě. Muž byl obviněn z pokusu o dvojnásobnou vraždu a soudce ho poslal do vazby. „Hrozí důvodná obava, že v případě propuštění by mařil vyšetřování tím, že by opustil území České republiky,“ řekl soudce Jan Švígler.

„Můj klient se vyjádřil jednoznačně. Říkal, že se bránil, jinak by přišel o život. Omlouval se a bylo mu líto, že tam byli zranění,“ sdělil právník obviněného Ivo Žižkovský.

Velkou roli v celém konfliktu hrál podle informací CNN Prima NEWS alkohol. Polehčující okolností by mohlo být, že po krvavém útoku z místa neutekl a dokonce ukrajinským kolegům zavolal pomoc.

„Oba muži utrpěli bodnořezná zranění a leteckou záchrannou službou byli transportováni do fakultní nemocnice,“ sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová.

V případě prokázání viny hrozí Litevci až 20letý pobyt za mřížemi, případně i výjimečný trest.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nevlastní dceru nechali žít v boudě na zahradě. Soud poslal partnery z Klatovska za mříže

Tagy:
válka konflikt hádka soud pobodání Ukrajinci ruská invaze na Ukrajinu okres Domažlice Dolní Folmava