Hádka na ubytovně skončila pobodáním. Soud poslal obviněného muže do vazby

Pobodání na ubytovně v Tmani má pokračování

Muže, který měl pobodat během hádky svého souseda na ubytovně v Tmani na Berounsku, ve středu řešil soud. Rozhodl, že obviněný poputuje do vazby.

Šedesátiletého muže ve středu přivedla k berounskému okresnímu soudu policejní eskorta. Útočníka policie obvinila z pokusu o vraždu.

„Soud vyhověl návrhu státního zástupce a rozhodl o vzetí do vazby. Jednak shledal důvodné podezření, že se podezřelý dopustil trestné činnosti, současně byly shledány i důvody vazby, a to důvod vazby útěkové, protože je ohrožen vysokým trestem, a důvod vazby předstižné – s ohledem na jeho osobu a okolnosti případu,“ vysvětlil soudce Aleš Grombíř.

Obyvatelé ubytovny tvrdili, že obviněný muž se nedávno do bytu přistěhoval a měl mít se sousedy spory. Prý mu vadilo kouření na chodbě. V pondělí večer se zřejmě rozhodl, že si to s dvojicí mužů vyřídí. Došlo ale k hádce, kterou měl útočník ukončit tím, že několikrát souseda bodl do oblasti břicha.

Před dům pak musel přiletět záchranářský vrtulník, který zraněného muže transportoval se středně těžkými zraněními do nemocnice v pražském Motole. Policisté přímo na místě zadrželi dvojici mužů, která strávila noc v cele. Mladší zadržený byl propuštěn bez obvinění.

Tagy: