Ostrá hádka slovenských lídrů: Matovič urážel partnerku Danka. Ten ho zasypal nadávkami

Na plénu slovenského parlamentu to jiskřilo. Místopředseda Národní rady Slovenské republiky Andrej Danko (SNS) se ostře pohádal s poslancem Igorem Matovičem (hnutí Slovensko), který kandiduje na prezidenta. Oba se opřeli do svých partnerek a následně si během slovní přestřelky začali i tykat. Na pořadu jednání přitom měla být vládní novela trestního zákoníku týkající se promlčení ve zkráceném legislativním řízení.

Celá roztržka je zaznamenána na videu, které na svém webu sdílela TV JOJ. Matovič během svého vystoupení připomněl cestu místopředsedy Danka do Dubaje. Podle Matoviče tam nebyl pracovně, ale jel se tam „pobavit s pipkou“. „Pane Matoviči, máte plná ústa slušnosti vůči ženám. Chápu, že si se svou přítelkyní Pavlínou moc neužijete, ale zdržte se, prosím, komentářů na adresu mé partnerky,“ reagoval Danko.

Dnešné zasadnutie parlamentu si vyžiadalo aj slovnú roztržku medzi Andrejom Dankom a Igorom Matovičom. Matovič vyhlásil,...

Posted by Televízia JOJ on Tuesday, February 27, 2024

Matovič si ale s Dankem zřejmě chtěl vše vyříkat, a tak za ním přišel přímo k mikrofonu. Ten byl nejdříve vypnutý, ale Danko ho následně zřejmě zapnul. „Odstupte odtud, chudáčku pane Matoviči,“ řekl mu Danko.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ficova řeč o válce strhla bouři. Aušus, ostuda pro Slovensko, hlásí čeští i světoví politici

Matovič mu poté začal tykat a vyzval ho, aby zopakoval, co říkal, když byl vypnutý mikrofon. Dodal, že před tím mu Danko také tykal. „Tak já ti budu tykat, ‚magorko‘, sedni si,“ řekl mu Danko. „Díváš se do zrcadla, když říkáš ‚magorko‘? Ty kandiduješ na prezidenta? Ty vedeš Národní radu?“ zlobil se Matovič.

Danko si z něj následně začal utahovat. „Přeskakuje ti hlas, co? Tabletka dochází?“ řekl. „Ty jsi normální mešuge, který omylem vede Národní radu,“ reagoval Matovič. „Ty jsi omylem byl premiér,“ vpálil mu Danko. Oba pak ještě chvíli pokračovali u vypnutého mikrofonu a Danko následně přerušil schůzi. „Přerušuji schůzi do 10:50, dokud panu Matovičovi nepošlou tabletky,“ oznámil Danko.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: O míru by se mělo jednat na Slovensku. Válku vidíme realisticky, řekl Pellegrini

Tagy:
Slovensko Dubaj Igor Matovič rada Andrej Danko TV JOJ Národní rada Slovenské republiky Slovenská národná strana