Hampl: Vláda mrtvých a dluhů. Je to epidemie papalášství, nešetřil Babiše ekonom

Mojmír Hampl

PARTIE Terezie Tománkové 25.10.2020

Ostrou kritiku vlády v nedělní Partii na CNN Prima NEWS rozjel ekonom a bývalý člen bankovní rady České národní banky Mojmír Hampl. Vláda podle něj už nemá žádné dobré řešení, zbývají jí jen ta špatná a bude vládou mrtvých a dluhů. V Česku se podle něj rozjela epidemie papalášství.

„Rozšířila se nám epidemie papaláštví. Je tu naprosto neakceptovatelná schůzka. Pan Babiš nechtěl jít do karantény, když se setkal s paní Rážovou. Panu Zemanovi nepřišlo vůbec divné trvat na tom, že budou oslavy 28. října. Je to obecný přístup řady lidí ve veřejném prostoru, a pak se dramaticky snižuje důvěra. Vláda je v rohu a žádné dobré řešení nemá,“ prohlásil Hampl.

„Tato vláda buď bude vládou dluhů a mrtvých, nebo dluhů, nebo mrtvých. Vláda všechno promarnila, zůstávají jí už jen špatné možnosti,“ dodal Hampl v nedělní Partii.

Pustil se tak do vlády, která podle něj epidemii koronaviru nezvládla a lidé si v Česku budou muset poradit svépomocí. Vláda podle něj předem znala data a nebyla se podle nich schopna řídit.

S tím ale nesouhlasila ministryně financí Alena Schillerová. „Pan Hampl popisuje stav na jaře, teď jsme mnohem dál, s daty se pracuje. Neustále hodnotíme čísla testování a tak dále. Není pravda, že se to nedělá,“ uvedla Schillerová.

Oba v neděli ve studiu absolvovali velmi ostrou výměnu názorů.

Hampl: Vypnuli jste kompas, nevíte, kam směřujete

Hampl se do Schillerové opřel velmi ostře s tím, že vláda absolutně neví, kam směřuje, proč opatření dělá a v podstatě prostě neexistuje žádný plán a návrh rozpočtu.

„Vypnuli jste kompas a ani nemáte představu, kam chcete plout. Rozpočet prakticky neexistuje,“ dodal Hampl.

Tagy: