Hasič zemřel při tragické nehodě. Kolegové pro rodinu vybrali téměř milion korun

Na rodinu zesnulého hasiče kolegové založili sbírku

Šestatřicetiletý hasič Dalibor zemřel v polovině listopadu během tragické nehody. Kolegové se rozhodli o jeho rodinu postarat a založili transparentní účet. Na pomoc blízkým Dalibora, který byl u sboru 14 let, se zatím vybral necelý milion korun.

Muž zemřel 16. listopadu loňského roku. Podle webu Blesk.cz měl nehodu na motorce. V roce 2006 začal sloužit ve Zlínském kraji, ale po čtyřech letech přešel do Olomouce. „Sloužil na směně A na stanici v Olomouci, kde zastával funkci hasiče – technika chemické služby,“ sdělili kolegové na Facebooku.

„Dalibor byl dobrosrdečným a obětavým člověkem, který nešetřil úsměvy a šířil kolem sebe dobrou náladu. Mezi kolegy byl velmi oblíbený, protože neváhal vstřícně nabídnout pomocnou ruku i mimo službu. Byl vždy přívětivý, upřímný a pracovitý. Díky své empatické povaze byl také členem posttraumatického intervenčního týmu, který poskytuje při mimořádných událostech psychologickou pomoc,“ pokračovali.

Pod příspěvek hasičů na Facebooku napsala také jeho bývalá partnerka Dominika. „A já slibuji, že naši dceru vychovám tak, abys na ni byl pyšný,“ uvedla.

Úspěšný sportovec

Muž byl také úspěšným sportovcem a intenzivně se věnoval hasičskému sportu. „Reprezentoval náš kraj na mnoha soutěžích, mistrovství republiky nevyjímaje. V roce 2011 měl velký podíl na úspěchu týmu na Mistrovství České republiky v Ostravě, kde reprezentace HZS Olomouckého kraje získala bronz. V Brně v roce 2016 pak na MČR pomohl ke 2. místu v požárním útoku. Jeho doménou v požárním sportu byl výstup do 4. patra cvičné věže, kde dosáhnul svého osobního rekordu s časem 15.35,“ sdělili hasiči.

Na transparentní účet se zatím vybralo něco málo přes 965 tisíc korun. Sbírka v lednu končí. „Náš příspěvek Daliborovi život nevrátí, ale mohl by pomoc Kristýně a dětem začít nový život,“ řekl jeden z hasičů ve videu k uctění kolegovy památky.

Tagy: