Hasiči bourali při výjezdu k nehodě na Tachovsku. Pět z nich skončilo v nemocnici

Na Tachovsku se zranilo pět hasičů při výjezdu k nehodě (1. 8. 2024).

Nehoda na Tachovsku

Na hlavní silnici u Boru na Tachovsku se ve čtvrtek odpoledne srazil osobní vůz s dodávkou. Pětapadesátiletý řidič zemřel a další 46letý muž je ve vážném stavu. Při jízdě k nehodě havarovalo vozidlo hasičů, pětičlenná posádka cisterny je podle jejich mluvčího Petra Poncara zraněná. Záchranná služba odvezla hasiče s lehkými a středně těžkými zraněními na urgentní příjem fakultní nemocnice Plzeň, sdělila mluvčí záchranné služby Andrea Divišová. Nehodu vozidla dobrovolných hasičů zpracovávají policisté z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra, sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Nehoda se stala na silnici první třídy I/21 z Boru na Planou nedaleko Nové Hospody,“ popsal mluvčí hasičů Petr Poncar. Záchranná služba byla na místě před příjezdem hasičů. „Tři osoby už byly mimo vozidlo. Asistovali jsme záchrance a zajistili plochu pro vrtulník,“ uvedl. Pětičlenná posádka hasičské cisterny je podle Poncara v péči zdravotníků.

ČTĚTE TAKÉ: Opilý řidič na Sokolovsku srazil matku s dcerou. Žena ihned zemřela, pro dívku letěl vrtulník

„Řidič osobního vozu Ford Kuga z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucí dodávkou Volkswagen Transporter. Řidič osobního auta při střetu zemřel,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Případ si převzali tachovští kriminalisté, kteří nařídili soudní pitvu zemřelého.

Podle mluvčí záchranné služby Andrey Divišové vrtulník transportoval oba muže ve vážném stavu na oddělení urgentního příjmu plzeňské fakultní nemocnice. „Byli ve velmi vážném stavu s mnohočetnými zraněními. U muže narozeného v roce 1969 museli naši lékaři přes veškerou snahu všech zasahujících konstatovat exitus pro rozsáhlá zranění,“ uvedla.

„Komunikace je uzavřena v obou směrech, policisté řídí dopravu. Objízdné trasy zatím nejsou stanoveny. Na místě vážné nehody jsou také kriminalisté,“ přiblížila policejní mluvčí Brožová. Dodala, že bližší informace poskytne později, až to bude možné a vhodné.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řidič u Středokluk vylétl z dálnice, náraz do stojanu s cenami paliv nepřežil

Tagy: