Drama ve škole na Pardubicku: Sedm žáků skončilo kvůli neznámé látce v nemocnici

Pardubičtí hasiči evakuovali studenty a učitele střední školy

Hasiči v pátek dopoledne evakuovali 53 studentů a učitelů Střední školy chovu koní a jezdectví v Kladrubech nad Labem na Pardubicku. V šatnách byla dráždivá látka, která nutila studenty ke kašli, některým se udělalo velmi špatně. Jaká látka událost způsobila, není zatím jasné. Případ vyšetřuje i policie.

Žáci i pedagogové se museli přesunout do tělocvičny, uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Podle ředitele Františka Horáka to mohl být i nepovedený žert některých žáků.

„Dvě osoby, kterým bylo nejhůře, byly ihned převezeny zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Dalších pět, kterým se udělalo nevolno, bylo evakuačním autobusem převezeno ke kontrole do nemocnice. Zbytek žáků zůstal v tělocvičně a zůstanou tam do doby, než se objekt celý odvětrá a nebudou naměřeny žádné koncentrace nebezpečné látky,“ uvedla Horáková.

Hasiči prováděli měření koncentrací, odběr vzorků a následné odvětrání budovy spolu s pracovníky institutu ochrany obyvatelstva.

Tagy:
nemocnice Policie ČR hasiči studenti žert Pardubický kraj záchranáři látka Kladruby nad Labem František Horák dramatická forma Střední škola chovu koní a jezdectví