Hasiči se nemohli dostat k požáru bytového domu v Praze. Cestu blokovala parkující auta

Neprůjezdná ulice v Praze při zásahu hasičů

Zásah hasičů v hořícím domě v Proutěné ulici

V sobotu dopoledne museli pražští hasiči zasahovat u požáru bytového domu v ulici Proutěná. Třicet lidí bylo nutné evakuovat, jeden člověk utrpěl zranění. Oheň poškodil i zateplení domu. Začátek zásahu ale komplikovali bezohledně parkující řidiči.

„K dnešnímu požáru bytu jsme se nemohli dostat. Tři metry, které nutně potřebujeme... tři metry k životu. Minuty trvá než natáhneme hadice až k místu požáru... minuty, které mohou chybět při záchraně obyvatel domu. Myslete na to prosím,“ napsal rozhořčeně jeden z hasičů po zásahu na Twitter.

„Na místě zasahují čtyři profesionální a dvě dobrovolné jednotky. Přes zaparkovaná auta měly cisterny problém se k místu pořádně dostat, takže jsme museli táhnout dopravní vedení vody na delší vzdálenost," uvedl také mluvčí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Martin Kavka.

Evakuován byl celý dům a s ohledem na počet přítomných jednotek hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu. „Jednu zraněnou osobu jsme museli předat do péče záchranné služby. Ohnisko požáru se nám podařilo lokalizovat po 30 minutách od příjezdu,“ dodal Kavka s tím, že následovalo rozebírání ohořelých částí bytu, který oheň zcela zničil. Rozsah škod a příčinu zjišťuje hasičský vyšetřovatel.

Tagy: