Velký požár prodejny Hecht v Tehovci způsobilo vznícení akumulátoru. Škoda činí 60 milionů

Příčinou požáru, který ve středu večer zachvátil prodejnu se zahradní technikou Hecht v Tehovci u Prahy, bylo vznícení akumulátoru v dílně elektronářadí. Předpokládaná škoda je 60 milionů korun. Na místě je v pátek ráno ještě dobrovolná jednotka hasičů. Když bude při průzkumu vše v pořádku, hasiči objekt předají majiteli, řekla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Požár byl hlášen ve středu kolem 18:30, kouř byl vidět z dalekého okolí. Událost se obešla bez zranění, nikdo se ani nenadýchal kouře. Oheň zasáhl střešní prostor přibližně s rozlohou 30 krát 20 metrů, střechou se rychle šířil. Před 19:30 hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Po 22:00 nechal velitel zásahu vyhlásit zvláštní, tedy nejvyšší stupeň poplachu a povolal další techniku a hasiče, aby se v práci mohli střídat.

Před 23:00 už mohli hasiči z přízemí budovy začít vynášet zboží na místo střežené policií. Měření množství škodlivin v ovzduší nezjistilo překročení hygienických limitů. Po lokalizaci požáru kolem 23:15 se mohli někteří z téměř 200 zasahujících hasičů začít vracet na základny a postupně snižovali stupeň poplachu.

„Při požáru nebyl nikdo zraněn ani se nenadýchal kouře, bez zranění proběhl i složitý zásah v nočních podmínkách, takže přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby ze stanoviště Říčany byla odeslána zpět,“ řekla Kereková.

MŮŽE VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Hasiči bojovali sedm hodin s požárem cihelny v Kadani. Byl zastaven i provoz vlaků

Ve čtvrtek ještě pokračovali v likvidaci požáru, hlavně dohašovali ohniska. Na místě také pracovali vyšetřovatelé. Odpoledne už většina hasičů odjela, jedna dobrovolná jednotka zůstala u požářiště do dnešního rána.

Společnost Hecht uvedla, že prodejna v Tehovci je kvůli požáru místního skladu na nezbytně nutnou dobu uzavřena. „Usilovně pracujeme na jejím znovuotevření,“ sdělila.

Tagy: