Házení vajec do oken a sprosté nadávání seniorům. Ostrava chce odkoupit problémové ubytovny

Ostrava chce odkoupit problematické ubytovny

Zmizí z Ostravy problémové ubytovny?

Problémy v okolí ubytoven jsou časté a objevují se po celé republice. Radikálně se je teď rozhodli řešit v Ostravě. Vedení městského obvodu Ostrava-Jih chce ty nejproblematičtější odkoupit a na jejich místě vybudovat bydlení pro seniory nebo mladé rodiny.

Hotelový dům Hlubina a bytový dům SOIVA v Ostravě-Jih jsou pro místní obyvatele trnem v oku už dlouho. „Mám dvě malé děti a je mi docela nepříjemné, že se tu, ať už ve dne, nebo ve večerních hodinách, potulují různé party, které nadávají a mluví sprostě a mají i nějaké komentáře ke starším lidem,“ popsala pro CNN Prima NEWS místní obyvatelka.

„Když byla dcera malinká, hodili mi vejce do okna tak, že spadlo těsně před postýlku. Měli jsme od vajec okna, fasádu, vnitřní stěny, zničená byla i televize,“ doplnila své zážitky další.

„Neustále dochází ke slovnímu napadání našich občanů, kteří se tu bojí procházet, když vidí větší skupinky lidí. Ne vždy se ale obrátí na městskou policii, která tyto případy může řešit,“ řekla místostarostka Markéta Langrová.

Tato situace trvá již několik let a městský obvod Ostrava-Jih ji zatím řešil navýšením počtu kamer městské policie v okolí ubytoven. „Situaci v okolí ubytoven monitorujeme, chodí tam i náš strážník okrskář,“ sdělil mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů.

Radnice chce nyní budovy odkoupit a udělat z nich například domov pro seniory. V minulosti město nabízelo 50 miliónů korun za jednu ubytovnu. Jejich obyvatelé se ale stěhovat nechtějí. „Dá se to tu. Někdy je tu řev, ale děcka jsou v pohodě,“ uvedl jeden muž z ubytovny.

Jak se bude situace dále vyvíjet a kam by se měli přestěhovat současní nájemnici, bude CNN Prima NEWS dále sledovat.

Tagy: