Historický tank zablokoval Pražský okruh. Začal hořet náklaďák, který ho převážel

Pražský okruh u Počernic zablokoval požár nákladního auta, které převáželo historický tank. Oheň je pod kontrolou, tank poškozen nebyl. Policie odklání dopravu.

„Na Pražském okruhu v oblasti Počernic zasahujeme u požáru nákladního vozidla. Vozidlo převáží tank. Jedná se o historický tank ze soukromé sbírky. Řidič v době vzniku požáru odpojil tahač. Požár je pod kontrolou,“ napsali krátce po incidentu na Twitteru pražští hasiči.

Hořel podvozek návěsu, příčinou byla technická závada. „Prosíme řidiče, aby se místu vyhnuli a použili nejbližší sjezd,“ doplnila policie.

Před třemi roky v květnu havarovalo na Pražském okruhu auto, které rovněž vezlo historické tanky. Srazilo se s vězeňským autobusem. Při nehodě zemřel příslušník Vězeňské služby a dalších 14 lidí se zranilo. Řidič tahače je obviněný z obecného ohrožení z nedbalosti, hrozí mu až desetileté vězení. Letos v květnu u soudu vinu odmítl.

Při této nehodě před třemi lety byly požárem poškozeny dva tanky. Jeden z nich byl M3 Stuart z roku 1942, na něm oheň velkou škodu nenapáchal. Tank M36 Jackson z roku 1944 ale potřeboval obnovu za více než sedm milionů korun. Letos v zimě stále na opravu čekal.

Tagy: