Drama v hořícím domě: Záchranu tříletého chlapce zachytila kamera na hasičově obleku

Hasiči zachránili tříletého chlapce z hořícího domu.

Chlapec v hořícím domě

Záchrana dítěte z hořícího domu na poslední chvíli. Svět obletěly dramatické záběry, které natočili hasiči kamerou umístěnou na těle. Když dům v americkém Wisconsinu zachvátily plameny, zůstal tříletý chlapec sám v zadní ložnici a matka se pro něj nemohla vrátit. Zachraňovala další osobu. Sama při tom utrpěla popáleniny třetího stupně.

Je neděle, půlnoc. Mobilní dům, kde žije matka se synem a babičkou v americkém Wisconsinu, zachvátí plameny. Záchranu tříletého chlapce jménem MJ můžeme sledovat jako v přímém přenosu. Hasič má totiž kameru umístěnou na těle a spěchá k ložnici. „Kde je dítě. Kde je dítě? V zadní ložnici, snažím se rozbít okno. MJ, slyšíš nás? Pojď sem, chlapče. To je policie, je to v pořádku, pojď sem,“ zachycuje nahrávka komunikaci záchranářů.

Hasičům se ho podaří i přes hustý dým spatřit. „MJ, pojď sem, pojď sem. Bude to dobrý, pojď,“ volají hasiči na malého chlapce. Ten se ale stále nehýbe, a tak hasič skáče přímo do domu. Brzy už podává téměř bezvládného chlapečka policistovi, který s ním utíká k záchranářům.

Chlapečkova maminka viděla video ze záchrany až několik dní poté. „Když jsem to viděla, tak jsem se rozplakala,“ popsala maminka chlapce Noelle Guyová. Nejprve totiž zachraňovala svou nemocnou maminku. Když ji vytahovala z plamenů, těžce se popálila a pro syna už se nemohla vrátit. „Cítila jsem se hrozně, že jsem ho sama z domu nedostala,“ řekla Guyová. Malý MJ je v nemocnici na plicní ventilaci a vypadá to, že bude v pořádku. „Všem jim musím poděkovat, pošlu jim děkovný dopis a nejradši bych je všechny pořádně objala,“ popsala maminka. Nemá si ale co vyčítat, jen díky ní jsou zřejmě všichni naživu. Vzbudila se právě včas, když se objevily první plameny.

Tagy: