Filmový trhák s padouchy z Ukrajiny? Musíme to předělat, zní ze štábu režiséra Ritchieho

britský režisér a scenárista Guy Ritchie

Nový film bez Ukrajinců

Premiéra nového špionážního thrilleru kultovního režiséra Guye Ritchieho Operace Fortune se odkládá. Údajně proto, že hlavními padouchy filmu jsou Ukrajinci. Akční film Ritchie natočil ještě před válkou, a to už v roce 2020. Premiéru měl mít letos na jaře. Podle britských novinářů tvůrci filmu přemýšlí, jak národnost padouchů obejít.

Trailer k filmu zatím na sítích je a zůstala v něm i zmínka o Ukrajincích. Nicméně britské bulvární noviny spekulují o tom, že v době, kdy miliony Ukrajinců trpí kvůli okupaci ruskými vojáky, není úplně vhodné poukazovat ve filmu na to, že hlavními padouchy jsou právě oni.

„Aby bylo jasno, ve filmu je mnoho padouchů a ti pocházejí z celého světa. Ale z citlivosti vůči probíhající válce na Ukrajině bylo rozhodnuto, že někteří z nich by už neměli být označeni jako Ukrajinci,“ cituje deník Daily Mail svůj zdroj z filmového štábu.

Premiéra gangsterky, která stála neuvěřitelných 120 milionů liber, tedy asi tři a půl miliardy korun, se tak zatím odkládá. Zřejmě až na druhou polovinu letošního roku.

Tagy:
film režisér thriller Daily Mail Guy Ritchie Ukrajinci ruská invaze na Ukrajinu Operace Fortune