Tragédie u Sýrie. Loď plná migrantů ztroskotala, zemřelo nejméně 34 lidí

Při ztroskotání lodi u syrského města Tartús utonulo 34 migrantů a 20 jich bylo zachráněno, píše agentura AP s odkazem na syrská státní média. Loď podle syrského ředitele přístavů vyplula z města Minja na severu Libanonu před několika dny. Na palubě byli lidé různých národností. Představitel úřadů doplnil, že pátrání po možných přeživších pokračuje, komplikuje ho ale silný vítr a velké vlny.

Syrská státní televize s odkazem na ministerstvo zdravotnictví uvedla, že utonulo nejméně 34 migrantů. 20 lidí je nyní v nemocnici v Tartúsu. Většina z nich pochází ze Sýrie a Libanonu, někteří jsou ale bez dokladů.

Státní média citovala jednoho přeživšího, podle kterého bylo na lodi přes 150 osob. To by znamenalo, že přes 100 migrantů je stále nezvěstných.

Tisíce Libanonců, Syřanů a Palestinců v uplynulých měsících vypluly z Libanonu ve snaze najít lepší život v Evropě. Libanon má šest milionů obyvatel, včetně jednoho milionu syrských uprchlíků, a od konce roku 2019 se potýká s ekonomickou krizí, která vehnala až tři čtvrtiny Libanonců do bídy.

Tagy: