Celý život prožil v kravíně: Hledáme domov slepému mazlíkovi Štefanovi

Má rád pamlsky.

Prima Mazlíček Hecht - Spolek Psí senioři v nouzi - Štefan

S kamerou a sto kily granulí PROMINENT jsme se vydali do spolku Psí senioři v nouzi, kde se starají o starší nechtěné pejsky v domácím prostředí. Natočili jsme sladkého Štefana, se kterým se osud moc nemazlil, zato on je mazel k pohledání a čeká jen na vhodné páníčky.

Štefánek, dvacetikilový a asi dvanáctiletý nejúžasnější pejsek, velký dobrák. Celý život žil v kravíně, svým životem. Nikdo mu sice neubližoval, ale moc pozornosti neměl. Toužil po životě, o kterém slyšel štěkat jiné pejsky. Vysvobozením pro něho bylo, že zestárnul a již nebyl potřebný. Tak se dostal do útulku, který spolupracuje se spolkem Psí senioři v nouzi. Putoval tedy do jejich dočasné péče a s ním i jeho sen o tom správném psím životě.

„Když mě začali hladit, říkal jsem si, co to je? Bylo to stále hezčí a hezčí, až jsem si na to zvykl natolik, že bych se mazlil a smál ideálně pořád. Jsem moc hodný, pohodový, bezproblémový. Doma se chovám krásně, neničím, neštěkám, hygienické návyky dodržuji. V autě o mně nevíte. Veškerou manipulaci snesu, i u nepříjemných úkonů na veterině jsem ani nezavrčel.“

Když už vše mělo být jen dobré, Štefan bohužel z ničeho nic oslepl a tak se učí zvládat svůj nový život ve tmě. Na vodítku chodí pěkně. Učí se chodit do schodů i ze schodů a z každé zvládnuté cesty má velkou radost. Miluje pamlsky a chuť do života rozhodně neztratil.

Se všemi psy i fenami jsem kamarád. Mohl bych i ke kočkám a rozumným dětem.

Domov hledá pouze uvnitř, v domku nebo v bytě. Je kastrovaný, očkovaný, čipovaný a krev, srdíčko, sono vyšetření má v pořádku. Užívá kloubní výživu.

Kontakt:

Psí senioři v nouzi: Chrást u Prahy, okres Nymburk.

Telefon: 776 666 258, od pondělí do soboty v čase 10–19 hodin. Neposílejte SMS ani jiné zprávy. Podepisuje se smlouva a hradí poplatek. Mějte vlastní obojek a vodítko.

Přijďte podpořit útulky a neziskové organizace na charitativní Běh pro útulky

Jedná se již o 10. Běh pro útulky. Pro ty, kteří o akci ještě neslyšeli a rádi by věděli, o co jde: Běhejme a pomáhejme útulkům je charitativní projekt, který pomáhá opuštěným zvířatům v útulcích po celé České republice. Za devět let pomohli 201 spolkům částkou 14 500 00 Kč. Na akci dorazí známé tváře televize Prima a seriálu ZOO.

Jsou pro Vás připraveny dva okruhy – běžecký na 4 km a pěší na 1,5 km pro ty, kteří se chtějí projít krásnou Stromovkou. Běh je bez měření času, neběží se o vítězství, nemáme připravené stupně vítězů. Smyslem akce je přijít se proběhnout, projít v pohodovém tempu se svými kamarády, dětmi, psy a společně pomoct útulkům Feliti kastruje, Home4pets, Naděje pro čtyři packy, Kočičí svět, Holubi v nouzi.

Příspěvek pro útulky (min. 200 Kč, děti ZDARMA) od 13 h do 15 h na místě nebo předem na https://eshop.behproutulky.cz/vstupenka.

Sraz proběhne ve spodní části Výstaviště Holešovice, kde se koná Matějská pouť.

Tagy: