Střelba na strážníka v Jablonci: Vyhrocený spor ukončili až policisté se samopaly a štíty

Vyhrocenou situaci při hlučné zahradní oslavě v Jablonci nad Nisou ukončili až policisté vyzbrojení samopaly.

Střelba v Jablonci

Až policisté ozbrojení samopaly v neděli ukončili vyhrocenou situaci v Jablonci nad Nisou. Důvodem byly sousedské spory, jež vyvrcholily střelbou ze vzduchovky na strážníka, který přijel konflikt řešit. Na zahradu rodinného domu následně vtrhly přivolané posily. Podle informací redakce CNN Prima NEWS uniformovaní muži odvezli dvě osoby v poutech.

„Prověřujeme okolnosti sousedského sporu, ke kterému došlo v neděli před osmou večer v Jablonci nad Nisou. Ten vyvrcholil násilím proti úřední osobě, konkrétně strážníku městské policie,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Vojtěch Robovský, mluvčí policie Libereckého kraje.

ČTĚTE TAKÉ: Nová svědectví o české sektě: Sexuální napadení v autě místo pomoci popsala i dcera léčitele

Na zahradě domu v okrajové části města se podle lidí z ulice konala hlučná oslava. Jeden ze sousedů, se kterým měli mít obyvatelé domu dlouhodobé spory, se údajně vydal hluk řešit. Odpovědí mu ale byl výstřel ze vzduchovky. Soused proto zavolal strážníky.

Když na místo dorazila hlídka, sáhl zřejmě ten samý člověk po vzduchovce znovu a opět vystřelil. Podle informací redakce CNN Prima NEWS přitom zasáhl jednoho ze strážníků do ruky. Na místo se postupně sjížděly policejní hlídky. Když dorazili ozbrojenci s dlouhými zbraněmi a balistickými štíty, vtrhli muži zákona dovnitř a prohledali celý dům.

Bylo to přes čáru, tvrdí svědek

Jeden ze svědků se podivil nad samotným zásahem. „I když jeden z lidí na zahradě křičel, že střílel on, stejně vlezli dovnitř a všichni museli ven,“ popsal redakci CNN Prima NEWS. „Vzít si na ně samopaly mi přišlo přes čáru. Kvůli takové prkotině přijedou v neprůstřelných vestách,“ pronesl.

Jenže podle jednoho ze zdrojů si policisté v tu chvíli nemohli být jistí, zda někdo v domě nemá i silnější kalibr. Opilí lidé na zahradě s nimi přitom odmítali spolupracovat, takže byli v tu chvíli značně nevyzpytatelní. Kriminalisté zatím nikoho neobvinili.

„Jsme zatím na samém počátku prověřování, které vede služba kriminální policie a vyšetřování v Jablonci nad Nisou,“ podotkl policejní mluvčí. Za násilí proti úřední osobě se zbraní v ruce hrozí střelci v případě obvinění až šest let vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Násilný trestný čin v Teplicích vyšetřuje policie. Zadržela možného podezřelého

Tagy: