Fanouška Havířova udeřil tak silně, že mu způsobil smrt. Člen ochranky vyvázl s podmínkou

Člen ochranky praštil hokejového fanouška, ten zemřel.

Za smrt hokejového fanouška v Havířově pětiletá podmínka

Za smrt hokejového fanouška v Havířově pětiletá podmínka. Takový je zatím nepravomocný verdikt Krajského soudu v Ostravě nad bývalým členem ochranky tamního klubu. Na opilého muže zaútočil venku před halou poté, co ho kvůli vulgárnostem vyvedl ven. Dal mu údajně facku, muž se skácel k zemi a následně zemřel v nemocnici na krvácení do mozku.

Předloňský hokejový zápas Havířova s Frýdkem-Místkem skončil smrtí fanouška. Pětačtyřicetiletý muž zemřel poté, co ho člen ochranky vyvedl po druhé třetině ze stadionu ven, kde ho praštil.

„Obžalovaný se cítil být vnitřně dotčen nějakými urážkami ze strany poškozeného, v důsledku čehož ho silně udeřil rukou tak, že poškozený, který byl v tu dobu značně opilý, upadl nešťastně na zem. Tímto útokem mu bylo přivoděno zranění hlavy, na které potom později v nemocnici zemřel,“ popsal incident státní zástupce Josef Šuhaj.

Fanoušci havířovského hokejového týmu byli poté, co se dozvěděli o smrti jejich kamaráda, v šoku, stejně jako sami hokejisté, kteří další zápas začali minutou ticha. „Byl to vynikající kluk. Dobrý kamarád. I když o něm každý mluví jako o opilci, není to pravda,“ řekl známý zemřelého.

Dvaadvacetiletý obžalovaný se chtěl stát policistou, maturoval mimo jiné z juda a přivydělával si jako vyhazovač. Za fyzický útok na fanouška mu hrozilo pětileté vězení. „Bylo tam silné krvácení do mozku. Smrt je podle našeho názoru v jasné příčinné souvislostí právě s útokem, který vedl obžalovaný,“ doplnil státní zástupce.

Mladík svého činu litoval

Soud mohl přihlédnout k tomu, že obžalovaný činu litoval, tvrdil, že prostě nezvládl emoce. Místo pěti let za mřížemi vyvázl jen se stejně dlouhou podmínkou. „Nad obžalovaným byl stanoven dohled probačního úředníka po dobu tří let a zákaz konzumace alkoholu po dobu tří let. Žalovaný nesmí poskytovat pořadatelské služby při sportovních akcích po dobu pěti let,“ okomentovala rozhodnutí soudu jeho mluvčí Veronika Ralevská.

Jeden rok také nesmí do žádného restauračního zařízení nebo na sportovní utkání. Rozsudek ale ještě není pravomocný, státní zástupce zvažuje odvolání.

Tagy:
smrt úmrtí Havířov soud podmínka hokej fanoušek Frýdek-Místek ochranka Krajský soud v Ostravě sportovní událost