Holčička přišla o úspory z pokladničky. Otec je šel vložit do banky, na účet se nepřipsaly

Dcera pana Rudyho přišla o úspory.

Dítě přišlo o úspory

Už dva měsíce trvá spor muže ze Zlína s bankou ČSOB. Muž tvrdí, že v říjnu uložil do bankomatu mince v hodnotě přes osm tisíc korun. Nedostal ale potvrzení a na účet se mu žádné peníze nepřipsaly. Banka naopak trvá na tom, že transakce se neuskutečnila a bankomat mince zákazníkovi vrátil.

Petr Rudy ze Zlína šel do bankomatu ČSOB v centru Zlína uložit 167 padesátikorunových mincí, které si v průběhu roku naspořila do pokladničky jeho dcera.

ČTĚTE TAKÉ: Pytlák v Krkonoších postřelil vlka. Správci parku ho museli utratit, případ šetří policie

„Použil jsem kartu, zadal jsem úkony, které jsou potřebné, a vložil mince do vkladomatu. Pak mi vkladomat napsal, že mince byly uschovány, nedostal jsem však jakéhokoliv potvrzení. Zkontroloval jsem proto stav účtu a zjistil, že peníze připsány nebyly,“ popsal pro CNN Prima NEWS Rudy.

Muž proto podal reklamaci. Po několika týdnech mu přišla odpověď, že je zamítnuta. „Bankomat rozpoznal mince v čase 10:11:07, transakce byla ale následně z důvodu prodlevy vkladu zrušena v čase 10:11:08. Vložené mince byly přesunuty do spodní přihrádky bankomatu v čase 10:11:20. Na základě výše uvedeného zjištění je stanovisko banky v dané záležitosti neměnné,“ odůvodnila rozhodnutí banky Pavlína Vyskočilová z oddělení Reklamace a péče o zákazníka ČSOB.

Podle muže však žádné mince nevypadly. „Nic tam nebylo, bylo to asi 156 nebo 160 mincí, které nevyberete jedním tahem jednou rukou,“ stojí si za svým.

V místnosti s bankomatem je také několik kamer. Ty by mohly všechny nejasnosti objasnit. „Kdybych ty peníze vzal, tak by mi podle mě napsali, že mají videozáznam, kde je vidět, že jsem ty peníze odebral,“ myslí si Rudy.

Podle Vyskočilové jsou však kamerové záznamy poskytovány pouze orgánům činným v trestním řízení. „K vašim podnětům jsme se řádně a opakovaně vyjádřili a již nemáme, co bychom doplnili,“ odvětila.

Petr Rudy se proto rozhodl, že na policii půjde a podá trestní oznámení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dar se změnil v peklo. Senioři z Plzeňska mají kvůli dceři přijít o dům, kde strávili život

Tagy:
ČSOB úspory transakce Zlín banka Petr Ruby