Honička v Pardubicích skončila nárazem. Zfetovaný muž bez řidičáku putoval rovnou do vězení

Pardubičtí policisté pronásledovali řidiče, který jim ujížděl v kradeném autě. Muž byl zfetovaný, bez řidičáku a už má trestní minulost. Navíc už měl být ve vězení. Policistům neujel, zajel do slepé ulice, kde boural.

Policisté si při hlídkové službě všimli vozidla, které odpovídalo popisu auta, jehož krádež nahlásila majitelka o pět dní dříve. Upoutalo jejich pozornost hned na první pohled, třeba i tím, že nemělo registrační značku. „Za vozidlem jsme se otočili, s majákem jsme rozsvítili nápis STOP, řidič na to reagoval tak, že začal ujíždět,“ uvedl jeden ze zasahujících policistů pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Pokuta za slušnost? Řidiči kroutí hlavou nad trestem za děkování „varováky“. Diví se i ministr

Auto velkou rychlostí uhánělo ulicemi Svítkova. „Řidič chvílemi ujížděl až dvousetkilometrovou rychlostí, kdy v jednu chvíli ohrozil cyklistku, která vedla kolo po cyklostezce,“ popsal druhý z policistů. „Nerespektoval výzvy k zastavení, kdy následně vjel do slepé ulice, kde došlo k nehodě,“ přidal jeho kolega.

Policisté šestadvacetiletého muže podrobili dechové zkoušce, která měla výsledek negativní. Ne však test na drogy. „Ten prokázal přítomnost amfetaminu a THC. Dále kolegové na místě zjistili, že se jedná o neřidiče a že je na něj příkaz na vydání do výkonu trestu odnětí svobody, kam také po provedení nezbytných úkonů putoval,“ vysvětlila pro CNN Prima NEWS mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

Policistům je podle ní muž pro svou minulost dobře známý a za volant nesedl bez řidičáku poprvé. O kolik se mu stávající trest prodlouží hned za několik prohřešků - tedy za maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci - teď určí soud.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Autobus plný mladých fotbalistů pohltily plameny. Katastrofa, líčí klub z Jesenicka

Tagy: