V Praze hořela hala s nábytkem, hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu. Škoda přes milion

Vyhlášen byl třetí stupeň poplachu.

Požár haly s nábytkem v Praze

Noční požár skladu s nábytkem na Žižkově způsobil škodu zhruba 1,5 milionu korun. Na místě zasahovalo 12 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů a chemická služba z Petřin, vyhlášen byl třetí stupeň poplachu ze čtyř, tedy druhý nejzávažnější.

Zásah byl komplikovaný členitostí objektu a jeho silným zakouřením v počáteční fázi požáru. Příčina požáru zatím není známa, v ranních hodinách se na místo vrátí vyšetřovatel. Informovala o tom mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská.

Hlášení o požáru v ulici Jana Želivského na Žižkově v Praze 3 přijali hasiči krátce po 22:00. Hořelo ve skladu s nábytkem o rozměru 30 × 40 metrů.

„Postupně bylo na místo vysláno pět profesionálních jednotek (z toho jedna jednotka hasičů Správy železnic), chemická služba z Petřin na výměnu dýchacích přístrojů a sedm jednotek sboru dobrovolných hasičů,“ uvedla mluvčí. Kvůli množství zasahujících jednotek byl vyhlášen třetí stupeň poplachu.

Požár se podařilo lokalizovat ve 23:37. „Hasičům se včasným zásahem podařilo zabránit dalšímu šíření plamenů na nezasaženou část objektu o rozměru 150 krát 30 metrů, přesto byla škoda vzniklá převážně zplodinami hoření vyčíslena předběžně na 1,5 milionu korun,“ uzavřela mluvčí.

Tagy: