Horor v Premier League: Brankář Wolves utrpěl zranění hlavy, přímo na hřišti dostal kyslík

Nepěkný závěr mělo utkání dohrávky 28. kola Premier League mezi Wolves a Liverpoolem. Po srážce se spoluhráčem zůstal domácí gólman Rui Patricío bezvládně ležet na trávníku. Přímo na hřišti ho pak záchranáři ošetřovali dlouhých 13 minut. Do akce musela i kyslíková maska. Nakonec ho odnesli na nosítkách. Podle posledních zpráv by zranění portugalského brankáře nemělo být vážné. Liverpool i v následném 18minutovém nastavení udržel vedení 1:0 a z Wolverhamptonu si odvezl tři body.

Běžela 86. minuta zápasu, když se na bránu domácích řítil hvězdný Mohamed Salah. Patrício proti němu vyběhl, aby útočníkovi hostů zmenšil střelecký úhel, přitom se ale srazil se spoluhráčem Coadym, který ho zasáhl kolenem přímo do hlavy. K brankáři, který zůstal bezvládně ležet na trávníku, okamžitě přiběhli lékaři. Ošetřování zabralo 13 minut a vyžádalo si i použití kyslíkové masky. Teprve pak opustil otřesený Portugalec hřiště na nosítkách.

Za svého zraněného kolegu musel závěr zápasu odchytat náhradník John Ruddy. Ačkoliv se kvůli ošetřování Patrícia nastavovalo dlouhých 18 minut, skóre se už nezměnilo. Liverpool tak díky brance Diega Joty, mimochodem bývalého hráče Wolves, zvítězil 1:0 a v tabulce se přiblížil na dva body pátému West Hamu. Ten má ovšem oproti „Reds“ zápas k dobru.

Trenér domácích Nuno Espírito Santo v pozápasovém rozhovoru všechny uklidnil, když řekl, že Patrício je „OK“. „Právě jsem s ním mluvil. Je v pořádku a při vědomí. Brzy se z toho dostane.“ Brzké uzdravení popřál Patríciovi také liverpoolský trenér Jürgen Klopp. „V takových situacích jde vše ostatní stranou. Přeji mu jen to nejlepší,“ řekl.

Tagy:
zranění hlava úraz koleno lékaři Premier League srážka Wolverhampton Jürgen Klopp nosítka Liverpool FC Rui Patrício Nuno Espírito Santo ošetřování Wolverhampton Wanderers FC Mohamed Salah sportovní soutěž West Ham United FC John Ruddy