Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera. Gang hrozil zveřejněním citlivé fotografie

Vyšetřovatelé v Severním Porýní-Vestfálsku ve čtvrtek zatkli dalšího z členů vyděračské skupiny, která vyhrožovala rodině bývalého závodníka Formule 1 Michaela Schumachera. Vyděrači, včetně jednoho z bývalých členů Schumacherovy ochranky, chtěli 15 milionů eur. V případě, že by je nedostali, hrozili zveřejnit na darknetu citlivé fotografie o vážně hendikepovaném někdejším šampionovi F1. Policie od začátku června postupně zatýká členy zločinecké sítě, informovala německá média.

Hlavou organizované zločinecké skupiny měl být podle deníku Bild bývalý vyhazovač z Kostnice u Bodamského jezera, třiapadesátiletý Yilmaz T. Členem bandy byl i jeho 30letý syn. Oba muži jsou od poloviny června ve vazbě, upřesnil web ARD.

ČTĚTE DÁLE: Tak nám zabil Ferdinanda. Atentátník Princip zemřel v českém Terezíně, trpěl v drsném vězení

„Probíhá intenzivní vyšetřování,“ uvedl v prohlášení pro média vrchní státní zástupce Wolf-Tilman Baumert. „Bližší detaily k obviněním zatím neuvedeme,“ dodal Baumert s odkazem na zachování soukromí podezřelých členů vyděračské skupiny.

Soubory s fotografiemi Schumachera měla mít skupina kolem podezřelého Yilmaze T. k dispozici několik let. Vyděrači snímky pravděpodobně získali od 52letého bývalého člena Schumacherovy ochranky.

První pokus o vydírání Schumacherovy rodiny skupina podnikla již před dvěma lety, uvedl list Südkurier. Informace o existenci souborů s citlivými fotografiemi tehdy měla rodině jezdce předat dvojice zprostředkovatelů. Z blíže neznámých důvodů plán nevyšel. Opětovný pokus o vydírání Schumacherových podnikl Yilmaz T. letos počátkem června, a to za pomoci svého syna.

Sedminásobný mistr světa Formule 1 Michael Schumacher upadl 29. prosince 2013 při lyžování s přáteli na neupraveném svahu ve francouzském středisku Méribel tak nešťastně, že narazil hlavou do skály. Utrpěl traumatické poranění mozku, s jehož následky se potýká dodnes. Jeho zdravotní stav zůstává širší veřejnosti neznámý.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dojemný čin policisty z Miami: Uprostřed noci sehnal matce, která nemohla kojit, umělou výživu

Tagy: