Dojemný čin policisty z Miami: Uprostřed noci sehnal matce, která nemohla kojit, umělou výživu

Miami Township Police

Policista uprostřed noci koupil matce dětskou výživu

Desátník Hunter Willoughby z Miami si na internetu vysloužil mnoho pochvalných reakcí. Kontaktovala ho zoufalá matka, která neměla dostatek vlastního mléka, aby nakojila týdenní dítě. Policista proto neváhal, vyrazil do obchodu a uprostřed noci jí sehnal umělou výživu.

Policejní oddělení v Miami Township sdílelo v úterý ráno na sociálních sítích dojemný příběh jednoho ze svých policistů. Desátníkovi Hunterovi Willoughbymu se dovolala matka, která se marně snažila nakrmit své týdenní dítě, informoval web WCPO.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dvanáctiletou dívku stáhl pod vodu krokodýl. Tělo teď našla policie, o hrůze promluvila

Policista neváhal, naskočil do auta a odjel do obchodu Meijer, který byl v té době zavřený. Podle záznamu z kamery umístěné na jeho těle bylo 3:22 ráno. Na záběrech je vidět, jak klepe na okno a svítí baterkou, aby upoutal pozornost zaměstnanců. „To je ale pořádně ostré světlo,“ řekla žena, která Willoughbymu otevřela dveře.

Policista okamžitě začal vysvětlovat, že se potřebuje dostat dovnitř, aby mohl nakoupit. „Je tu jedna maminka, která nemá mléko a nemůže teď nikde koupit umělé,“ popisoval Willoughby. „Je tu někdo, kdo umí zapnout pokladnu?“ tázal se zaměstnankyně. „Myslím, že ano,“ odpověděla žena. „Dobře, tak já jí ho koupím a odnesu jí ho,“ dodal Willoughby.

Video následně ukazuje policistu v uličce s umělou výživou. Těžce si povzdechl a zadíval se na regály. „Jaký je v tom sakra rozdíl?“ říkal si. Nakonec vybral jedno balení a zamířil k pokladně, zatímco se k němu blížila žena, která otevřela dveře. Zeptala se ho, jestli potřebuje také lahvičku na umělé mléko. „Dobrý nápad,“ reagoval.

Policejní oddělení města Miami na sociálních sítích napsalo, že Willoughby osobně zakoupil umělé mléko s lahvičkami a vše doručil matce. Navíc za nákup odmítl přijmout peníze. „Lidé nám volali kvůli tolika různým věcem, které nemají nic společného s orgány činnými v trestním řízení,“ řekl náčelník Mike Mills. „Mnohokrát se policisté objeví a pomáhají. O tom to opravdu je. Policisté se do této práce pouštějí proto, aby pomáhali,“ vysvětlil.

Dodal, že když poprvé viděl video, věděl, že si to nemůže nechat pro sebe. „Takové věci se dějí každý den po celé zemi. Jen se o tom nikdo nedozví,“ řekl Mills.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Gang 20 lupičů s kladivy ukradl klenoty za 46 milionů. Řádění v Kalifornii zachytily kamery

Tagy: