Hororová diagnóza pro Neymara. Musí na další operaci, hřiště opouštěl na nosítkách a v slzách

Brazilský fotbalový útočník Neymar si při utkání kvalifikace o postup na mistrovství světa 2023 přetrhl přední zkřížený vaz a utrhl meniskus v levém kolenu a musí na operaci. Podle BBC může jeho léčení trvat až deset měsíců. Hráč saúdskoarabského Al-Hilalu má v poslední době časté problémy se zraněními.

„Je to pro mě velmi smutná chvíle, ta nejhorší. Vím, že jsem silný, ale tentokrát budu svou rodinu a přátele potřebovat ještě víc,“ napsal 31letý hráč na svůj Instagram. Zranění si přivodil během utkání Brazílie proti Uruguayi, když po souboji s protihráčem špatně dopadl na trávník. Hřiště tak musel opustit před koncem prvního poločasu na nosítkách a v slzách.

ČTĚTE TAKÉ: Amatérský fotbal zasáhla smrt obránce Ondreje. Křičela jsem, aby se vzbudil, popsala partnerka

Podle britské BBC zatím není jasné, jak dlouho bude brazilský střelec chybět. Poukázala však na to, že přetržení předního zkříženého vazu v koleni obvykle vyžaduje osm až deset měsíců léčení. Sezona 2023/24 tak pro Neymara pravděpodobně předčasně skončila.

„Brazilský i světový fotbal potřebuje Neymara zdravého, protože fotbal je šťastnější, když je na hřišti,“ uvedl v prohlášení prezident Brazilské fotbalové konfederace Ednaldo Rodrigues. Pětinásobní mistři světa v Montevideu nakonec podlehli Uruguayi 2:0.

Historicky nejlepší střelec brazilského národního týmu má v posledních letech velké problémy se zraněními. Na loňském mistrovství světa v Kataru nemohl nastoupit ke dvěma utkáním ve skupině poté, co se zranil hned v prvním zápase proti Srbsku.

Podle serveru Transfermarkt v minulé sezoně kvůli zraněním nenastoupil k 17 zápasům za národní tým a svůj bývalý klub Paris Saint-Germain. V podstatě celou druhou část sezony chyběl kvůli operaci pravého kotníku. V předchozí sezoně zase kvůli zranění levého kotníku chyběl 14 zápasů.

Tagy:
úraz Instagram koleno Brazílie Srbsko Neymar Uruguay fotbal kotník Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale Paris Saint-Germain FC Mistrovství světa ve fotbale 2026 al-Hilál