Matka dvou malých dětí byla při řízení pod vlivem drog. Jejich otec přijel ve stejném stavu
hospoda
Výpis příspěvků ke štítku „hospoda“
Hospody v Česku erodují, míní Kastner. Navrhl radikální způsob, jak je na vesnicích zachránit
Institut hospody v české společnosti eroduje, a je to poněkud mrzuté. V pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS to řekl zástupce gastronomie ČR Luboš Kastner. Aby starostové vesnic pomohli společenskému životu, měli by podle něj zvážit odpuštění nájmu hospodským. Podle hlavního ekonoma Trinity Bank Lukáše Kovandy je ale otázka, zda by výsledný pokles cen byl natolik výrazný, aby se zákazníci opět vrátili.
Servírky za úplatu fackovaly hosty, aby vystřízlivěli. „Službu“ v Japonsku ukončilo zranění
Takzvanou fackovací službu nabízel hostům japonský řetězec hospod Yotteba, známý jinak především pro své pivo a kuřecí křidélka. Akci zastavil poté, co si jeden z hostů stěžoval na zranění, píše The Independent. Za 500 jenů (78 korun) si tam klienti mohli objednat facku od servírky, aby se probrali z alkoholového opojení.
Pivo v Británii na příděl? Existuje hrozba, že o Vánocích dojde. Podniky zasáhla panika
Některé hospody a bary v Británii týden před Vánocemi prodávají pivo Guinness na příděl, a to kvůli nedostatku tohoto irského tmavého moku. Podniky v panice vykupují zásoby v naději, že jim o svátcích toto pivo nedojde. Vliv na nedostatek má i zvýšená popularita irského piva mezi mladými lidmi, napsal britský web Independent.
MAPA: Kam na jídlo za stovku? V chrudimské hospůdce se skvěle najíte a ještě vám zbyde
Štáb CNN Prima NEWS se opět podíval, kde se v Česku dá najíst levně. Na tip od diváků vyrazil do Chrudimi, kde kousek od centra města lze pořídit hlavní jídlo pod 90 korun. Místní Sportovní osvěžovna nabízí poctivou českou klasiku v typicky hospodském prostředí s rychlou obsluhou.
Hospodu Severka zavřela inspekce. V pražské pivnici odhalila špínu, mrtvé hlodavce i hmyz
Mrtví hlodavci, trus, hmyzí škůdci a zaschlé nečistoty. Otřesné hygienické podmínky odhalila potravinářská inspekce v pražské hospodě Severka. Provozovnu nechala uzavřít. Na základě opakované kontroly však majitelé mohli koncem října znovu přivítat štamgasty.
Praha zakázala organizované tahy hospodami. Žádná prohibice, jen dodržení klidu, říká Pospíšil
Vedení Prahy rozhodlo o zákazu nočních tahů po hospodách, které pro turisty zajišťují specializované agentury. Náměstek primátora Jiří Pospíšil (TOP 09) pro CNN Prima NEWS sdělil, že se nejedná o prohibici, ale o možnost, jak zlepšit život v centru. Průvodci mohou vykonávat svou činnost v období od 6:00 do 22:00. Pospíšil také zmínil, že se vše projednalo se zástupci cestovního ruchu. Organizace, které tyto akce pro turisty organizují, však hovoří o „populistickém kroku“. Vedení metropole rovněž zakázalo vystupování se zvířaty v ulicích.
REPORTÁŽ: Sudy piva v blátě aneb Zkáza desítek hospod ve Slezsku. Po EET a covidu přišla voda
Jedna vyplavená restaurace vedle druhé. Bahnem obalené sudy s pivním mokem stojí ve vytopeném pivním baru Mexicana v Opavě i tři týdny po záplavách. „Voda sahala po strop, prostě bazén. V pivovaru slíbili, že bečky odkoupí zpět, ale ještě si pro ně nepřijeli,“ říká provozní Patrik Andrejka. Ve stejné ulici proud řeky Opavy prorazil skleněné výlohy restaurace U Draka a metr vody natekl i do pivnice Na Rožku, ve které se chmelovina čepuje více než 130 let.
Kvůli čtyřem pivům vyloupil opilý muž na Slovensku hospodu. Šel rovnou za mříže
Muž v podnapilém stavu vyloupil kvůli čtyřem pivům hospodu ve slovenském městě Partizánske. Před šestou hodinou ranní na sídlišti Šípok vyrazil dvoje dveře pivnice, vzal piva a chystal se utéct. Zastavila ho ale policie, kterou přivolal alarm. „Policisté krátce po spáchání činu omezili jeho osobní svobodu,“ sdělila policejní mluvčí Katarína Kuzmová pro TV JOJ.
Hospody bez obsluhy fungují i v Česku. Lidé nekradou, oceňují provozovatelé
V Česku přibývá míst, kde si zákazník natočí pivo sám a peníze vhodí do kasičky. Tzv. samotočů jsou už desítky hlavně v turisticky exponovaných oblastech, kde bývá velký nápor lidí o víkendech nebo o prázdninách, ale po zbytek roku by se tam klasická hospoda neuživila. Zákazníci oceňují koncept založený na vzájemné důvěře s majiteli samotočů. Neplatících pijanů je prý minimum.
Věčný problém s mírou piva? Mnozí zákazníci si stěžují. Bráníme se pokutám, tvrdí výčepní
Standardní půllitrové pivo se může podnik od podniku lišit. Hospody totiž stále častěji míry upravují a objem zmenšují. Důvodem je prý nejen množství pěny, ale i vyhnutí se vysokým pokutám za takzvané podmíráky. Cena ovšem zůstává stejná. Restauratéři se brání, že trefit rysku na milimetry přesně nejde vždycky.
Brutální útok davu lidí s palestinskými vlajkami v Anglii: Muže kopali do hlavy, ukazuje video
Vlna násilí se v posledních dnech šíří britskými městy. K několika incidentům došlo v pondělí v Birminghamu. Dav lidí, z nichž někteří drželi v rukách palestinské vlajky, tam napadl muže stojícího před hospodou. Podle svědků jej útočníci několikrát kopli do hlavy. Ve stejném městě také maskovaní výtržníci vulgárními výkřiky narušili živé vysílání televize Sky News. Britský premiér Keir Starmer slíbil, že bezpečnostní složky proti násilníkům tvrdě zakročí. Protesty ve Velké Británii začaly poté, co útočník v Southportu zabil v budově taneční školy tři děti a dalších osm zranil.
Čechům na dovolené chybí hlavně chléb a pivo. Muži po návratu obvykle hned zamíří do hospody
Většina z nás to zná – přijedete domů z dovolené a lednička je prázdná. A tak první věc, kterou je třeba udělat, je jít nakoupit potraviny. Podle průzkumu pro Penny Market nám na dovolené nejvíce chybí české pečivo a chléb. Hned po nákupu míříme na návštěvu za rodiči nebo na čepované pivo. A samozřejmě i do práce, návrat do ní má být ovšem podle odborníků pozvolný.