Hráče kvůli masturbaci vyřadili z kádru. Ruští piloti pak na nebi nakreslili penis

Ruský fotbalový národní tým má za sebou mizerné období. V posledních třech zápasech uhrál jen jednu remízu, a to se slabým Moldavskem. Sborná možná doplatila na absenci kapitána Arťoma Dzjuby, který byl z reprezentace vyřazen kvůli choulostivému videu, jež uniklo na veřejnost. Útočník Zenitu Petrohrad se v těžkých chvílích dočkal podpory z nečekané strany a absolutně nečekaným způsobem.

Dzjuba byl z národního celku vyškrtnut, protože z jeho mobilního telefonu uniklo video, na kterém se 32letý hráč sebeuspokojuje v posteli. Trenér Stanislav Čerčesov před listopadovým srazem uvedl, že Dzjuba se v národním týmu neobjeví, aby byl ochráněn před negativní publicitou a tlakem.

To, že ruský útočník číslo 1 zůstal mimo reprezentační kádr, se ale nelíbilo dvojici pilotů nízkonákladové letecké společnosti Pobeda. Nesouhlas vyjádřili hodně svérázným způsobem 11. listopadu. Let DP407 z Moskvy do Jekatěrinburgu měl zpoždění 20 minut a pohled na web Flightradar24.com, na kterém můžete mapovat letecké dění ve vzduchu, ukázal, proč ke zdržení došlo.

Piloti narušili plánovanou trasu tím, že s Boeingem 737 začali na nebi kroužit tak, aby při zpětném pohledu na trajektorii letu vznikly symbol pánského přirození. Tím naznačili, co si o rozhodnutí nechat Dzjubu mimo reprezentaci myslí.

„Piloti touto cestou pravděpodobně vyjádřili podporu ruskému kapitánovi Arťomu Dzjubovi a ukázali svůj postoj k tomu, jak byl šikanován,“ uvedl mluvčí aerolinky Pobeda.

Vyšetřování Federální agentury pro leteckou dopravu tuto domněnku potvrdilo.

Posádka pro svůj manévr dostala povolení. Zažádala o něj totiž tím, že oznámila potřebu prověřit radionavigační systém. Není ale divu, že nyní pilotům hrozí za „kreslení“ na obloze vyhazov.

Ruská Federální služba bezpečnosti se v současné době v rámci vyšetřování zabývá tím, jestli byl Dzjuba skrze choulostivé video vydírán, a to za účelem získání částky zhruba 110 milionů korun. Hráč se podle informací z ruských médií údajně měl s hackerem, který nahrávku získal, osobně setkat, ale odmítl zaplatit.

Poté, co video uniklo na veřejnost, Dzjuba řekl: „Nejsem dokonalý, stejně jako všichni.“

K dokonalosti měly daleko i výkony ruské reprezentace bez její hlavní opory. Tým trenéra Čerčesova během listopadového srazu nejprve pouze remizoval v přátelském utkání s Moldavskem 0:0. Pak v Lize národů nestačil na Turecko, se kterým prohrál 2:3 a debaklem skončil zápas se Srby. Rusové padli výsledkem 0:5.

Tagy:
Moskva Turecko Jekatěrinburg hackerský útok fotbal sport Rusko Federální služba bezpečnosti Moldavsko Arťom Dzjuba Stanislav Čerčesov ruská fotbalová reprezentace Reprezentace FK Zenit Sankt-Petěrburg Liga národů UEFA