Hrdinové, co se nevzdávají. Zelenskyj chválí ukrajinské vojáky, za den odrazili 100 útoků Rusů

Ukrajinský voják pomáhá zraněnému kolegovi během ofenzivy v Charkovské oblasti

Ukrajinské síly odrazily v Doněcké oblasti na východě země asi 100 útoků, boje nijak neustávají, uvedl dnes ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém večerním videoprojevu. Vojáky, kteří na Donbase bojují, označil za opravdové hrdiny.

„Tvrdé boje v Doněcké oblasti pokračovaly i dnes. Nedošlo k žádnému zmírnění bojů ani období klidu,“ řekl ukrajinský prezident. „Jen během včerejšího dne bylo v Doněcké oblasti odraženo asi 100 ruských útoků. Všichni naši bojovníci, kteří se drží na Donbasu, jsou skuteční hrdinové,“ dodal. Jak doplnil, Ukrajinci se „nikde na frontové linii nevzdávají nepříteli“.

Ruské útoky vůči ukrajinské kritické infrastruktuře vyřadily z provozu téměř polovinu energetického systému v zemi, oznámil dnes ukrajinský premiér Denys Šmyhal. Moskva v posledních týdnech cílí na ukrajinskou energetickou síť, zatím nejrozsáhlejší útok podle Kyjeva podnikla v úterý.

Zelenskyj ve svém projevu zmínil, že pracovníci energetických společností pracovali dnes po celý den, aby dodávky elektřiny v mnoha ukrajinských městech znovu obnovili. Obtížná situace, pokud jde o zásobování energií, podle něj přetrvává v 17 oblastech a v metropoli Kyjevě.

Tagy:
válka vojáci Ukrajina Volodymyr Zelenskyj Rusko pochvala Doněcká oblast