Na festivalu smrti zachraňoval ostatní, sám přišel o ruku. Rodiče dál hledají zajatého mladíka

Rodiče 23letého Američana Hershe Goldberga-Polina, který byl unesen z festivalu Supernova v Izraeli, stále doufají, že mladík žije a podaří se ho zachránit. Teroristé z islamistického hnutí Hamás ho odvlekli jako rukojmí. Podle informací CNN otec a matka na základě svědectví vědí, že jejich syn utrpěl vážná zranění, když zachraňoval ostatní. Apelují na americkou vládu, aby poskytla pomoc.

Hersh se rodičům naposledy ozval v sobotu ráno. Poslal jim dvě zprávy: „Miluji vás,“ a „Je mi to líto.“ Matka se poté synovi marně snažila dovolat. Její zprávy s dotazy, zda je v pořádku, zůstaly bez odpovědi. „Už nikdy nezareagoval,“ dodala pro CNN. Policie rodičům sdělila, že v sobotu krátce po poledni místního času zachytila jeho signál na hranici Gazy.

ČTĚTE TAKÉ: Festival lásky utopený v krvi. Jak probíhal největší masakr v Izraeli a co útoku předcházelo

Z různých zdrojů se dozvídají stále nové informace. „Pomáhal vyhazovat granáty z bunkru, než mu ustřelily ruku od lokte dolů,“ dozvěděli se od mladé ženy, která byla s Goldberg-Polinem v bunkru, když na ně zaútočil Hamás. „Vstal, neztratil vědomí. Byl velmi klidný, nekřičel a odešel s rukou zaškrcenou škrtidlem,“ vykládal Hershův otec ženino svědectví.

„Takže víme, že byl těžce zraněn. Sám si ruku ošetřil. Poté, co utichla střelba, přišli teroristé a řekli, že kdo může vstát, ať odejde,“ doplnila Goldbergová. Syn byl prý těžce zraněný, v šoku a nechápal, co se děje.

Hershovi rodiče požádali americkou vládu, aby pomohla jejich syna a další rukojmí zachránit a dostala je do péče zdravotníků.

Židovská rodina pochází ze Spojených států, ale v roce 2008 se přestěhovala do Izraele. Jedním ze základních izraelských zákonů je právo každého Žida na světě učinit takzvanou aliju, tedy návrat do své země. Goldberg-Polinovi mají stále americké občanství.

Tagy: