Hromadná nehoda uzavřela na čtyři hodiny Bubenečský tunel v Praze. Srazilo se 12 aut

Hromadná nehoda v Bubenečském tunelu

Hromadná nehoda aut v Bubenečském tunelu

Nehoda 12 aut uzavřela ve středu odpoledne zhruba na čtyři hodiny Dejvický a Bubenečský tunel v Praze ve směru na Troju. Podle záchranářů se nikdo nezranil. Krátce po 19:00 byla všechna havarovaná auta odtažena a provoz opět obnoven, sdělila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Nehoda se podle Kropáčové stala v Bubenečském tunelu u sjezdu na Letnou, což ovlivnilo i provoz v sousedním Dejvickém tunelu. „Řidič nákladního vozidla narazil do kolony a při tom poškodil 11 osobních vozidel. Policisté u řidiče nákladního vozidla vyloučili alkohol a nyní zjišťují okolnosti a přesnou příčinu nehody,“ doplnila mluvčí na síti X.

ČTĚTE DÁLE: Stopky na dálnici dělají řidičům problémy. Expert vyjmenoval místa, kde se často bourá

Na místě zasahovalo několik hasičských vozů. „Ihned po příjezdu odpojili akumulátory z nabouraných vozidel a následně odklidili střepy z rozbitých světel,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Dodal, že nebylo nikoho nutné vyprošťovat.

„Dopravní nehoda se naštěstí obešla zcela bez zranění. A pro nás je zásah ukončen,“ uvedli záchranáři před čtvrt na pět na síti X.

Na místě nehody zůstávají podle informací CNN Prima NEWS dopravní policisté, kteří vyšetřují okolnosti vzniku nehody. Vyšetřování včetně odklízecích prací bude pokračovat až do podvečerních hodin. Mluvčí hasičů Kavka doporučil řidičům, aby se raději Dejvickému tunelu vyhnuli.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrozivé záběry nehody na Českolipsku: Mladík auto převrátil přes střechu, vyvázl zázrakem

Tagy:
policie havárie Letná Hasičský záchranný sbor zdravotnická záchranná služba Praha Martin Kavka nákladní automobil Policie České republiky Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy Bubenečský tunel