Hrozivý útok na seniorku v Chebu: Soud byl nekompromisní, mladého cizince poslal do vazby

Muž kopl seniorku do hlavy a chtěl ji okrást.

Brutální útok na seniorku v Chebu

Agresora, který v Chebu ve středu po poledni srazil seniorku k zemi kopem do hlavy, poslal soudce do vazby. Podle svědků chtěl ženu také okrást. Paní se ale i přes velký šok dokázala útočníkovi ubránit a vyvázla bez vážnějších zranění.

Záběry zachycující surový útok, který i kriminalisté přirovnali k hyenismu, ve středu obletěly sociální sítě. Muž, který postával u zdi jednoho z chebských domů, bez jakéhokoliv varování kopnul procházející seniorku přímo do hlavy.

ČTĚTE TAKÉ: Za brutální útok na seniorku v Chebu hrozí muži 10 let. Je to cizinec, jeho národnost je známá

Útok se odehrál na jedné z nejrušnějších ulic ve městě, ale muže toto místo neodradilo. Nevadilo mu ani, jeho počínaní viděli návštěvníci nedaleké kavárny. Její obsluha si agresora dobře pamatuje.

„Stála jsem za barem, on venku u výlohy. Už od prvního pohledu byl divný a klepal se. Pokračovala jsem v práci a když jsem zvedla hlavu, stál nad paní, která ležela na zemi,“ uvedla pracovnice kavárny.

Devětašedesátiletá žena zůstala po kopu do hlavy ležet otřesená na chodníku. „Muž k ní poté přistoupil a požadoval po ní finanční prostředky. I přes předchozí fyzické napadení se žena dál bránila,“ řekl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Otřesená seniorka své osobní věci nakonec dokázala ubránit. „Paní jsem pomohla zvednout se, posbírat věci a vzala jsem ji dovnitř, kde jsem hned zavolala policii,“ dodala obsluha kavárny.

Chebská kriminálka podezřelého muže zadržela prakticky bezprostředně po útoku. Seděl na lavičce v nedalekém parku a k policistům se měl chovat mimořádně arogantně.

Podle informací CNN Prima NEWS je zadržený muž Slovák. Na Cheb nemá mít žádné vazby, poslední roky žil v Německu. Na seniorku podle všeho zaútočil krátce po příjezdu do města. Ve chvíli, kdy ho policisté zadrželi, měl na nohou jen pantofle.

„Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 26letého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ dodal Kopřiva. Soud muže ve čtvrtek večer poslal do vazby. Za čin mu hrozí až desetiletý trest.

MOHLO VÁM UNIKNOUT. Neměl lístek, vytáhl mačetu. Muž v Praze vyhrožoval revizorům, zbraň mu sebral kolemjdoucí

Tagy: