Za brutální útok na seniorku v Chebu hrozí muži 10 let. Je to cizinec, jeho národnost je známá

Muž kopl seniorku do hlavy a chtěl ji okrást.

Brutální útok na seniorku v Chebu

Muž obviněný z brutálního útoku na seniorku v Chebu zůstává v policejní cele. Ve středu po poledni měl ženu srazit kopem do hlavy k zemi, pak jí chtěl podle svědků okrást. Přes značný šok se ale útočníkovi dokázala ubránit. Kriminalisté agresora obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za což mu hrozí až desetiletý trest. Soud bude rozhodovat o vazbě.

Záběry surového útoku, který i kriminalisté přirovnali k hyenismu, obletěly ve středu sociální sítě. Muž, který postával u zdi jednoho z chebských domů, bez jakéhokoliv varování kopl procházející seniorku přímo do hlavy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Neměl lístek, vytáhl mačetu. Muž v Praze vyhrožoval revizorům, zbraň mu sebral kolemjdoucí

Šestadvacetiletý muž na seniorku zaútočil na jedné z nejrušnějších ulic v Chebu. Nevadil mu ani fakt, že ho z přilehlé kavárny vidí spousta svědků. Její obsluha si na muže navíc dobře pamatuje. „Stála jsem za barem, on u výlohy a na první pohled byl divný. Pokračovala jsem v práci a když jsem zvedla hlavu, tak už stál nad tou paní,“ popsala zaměstnankyně kavárny.

Devětašedesátiletá žena zůstala po kopu do hlavy ležet otřesená na chodníku. „Muž k ní poté přistoupil a požadoval po ní finanční prostředky. I přes předchozí fyzické napadení se žena dál bránila,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

„Hrabal se jí ve věcech, hodně agresivně. V tu chvíli jsem vyběhla, ale on už byl na odchodu,“ řekla zaměstnankyně kavárny. Otřesená seniorka své osobní věci nakonec dokázala ubránit. „Paní jsem pomohla se zvednout a posbírat věci, vzala jsem ji dovnitř a zavolala policii,“ dodala zaměstnankyně.

Chebská kriminálka podezřelého muže zadržela prakticky bezprostředně po útoku. Seděl na lavičce v nedalekém parku a k policistům se měl chovat mimořádně arogantně. Podle informací CNN Prima NEWS je zadržený muž Slovák. Na Cheb nemá mít žádné vazby, poslední roky žil v Německu. Na seniorku podle všeho zaútočil krátce po příjezdu do města.

Ve chvíli, kdy ho policisté zadrželi, měl na nohou jen pantofle. „Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ sdělil Kopřiva. Muž, kterému hrozí desetiletý trest, zůstává v policejní cele a soud bude v nejbližší době rozhodovat o vazbě. Podle kriminalistů by se totiž mohl pokusit utéct z Česka, případně by mohl trestnou činnost opakovat.

Tagy: