Hrůza v německém Heidelbergu. Student střílel na univerzitě, jedna žena nepřežila

Střelba v Heidelbergu

Střelba v německém Heidelbergu má oběť

Útočník v posluchárně univerzity v Heidelbergu na jihozápadě Německa zranil dlouhou střelnou zbraní čtyři lidi. Jeden z nich podle agentury DPA později svým poraněním podlehl. Střelec je podle policie mrtev. Má se jednat o studenta, který neměl žádný politický či náboženský motiv.

Střelec svou zbraní postřelil čtyři lidi. Podle aktuálních zpráv z místa jeden z nich svým zraněním podlehl. Deník Bild informuje, že šlo o ženu, kterou střelec zasáhl do hlavy.

Bild na svém webu dále uvedl, že muž začal v přednáškovém sále lékařské fakulty střílet a poté obrátil zbraň proti sobě. Podle agentury DPA se má jednat o studenta, který ke střelbě neměl žádný politický ani náboženský motiv.

„Pachatel je mrtvý,“ sdělila policie v Mannheimu, který spolu s Heidelbergem a Ludwigshafenem tvoří společnou metropolitní oblast. Kolem půl páté odpoledne pak oznámila, že žádné další nebezpečí na místě nehrozí. Policisté zatím vychází z toho, že střelec jednal sám. Zbraní měl u sebe nakonec více.

Na místo vyjelo velké množství policistů a stejně tak záchranářů. Podle německých médií takřka zaplnili studentskou čtvrť Neuenheim, kde se areál heidelbergské univerzity nachází. Policie vyzvala na Twitteru veřejnost, aby se oblasti vyhnula, a umožnila tak záchranářům a policistům pracovat.

Tagy: